Ивица Дачић: Влада не може да повуче закон који је усвојио парламент

Влада не може да повуче закон који је усвојио парламент, уставна процедура је ту потпуно јасна, прокоментарисао председник Скупштине Србије

Ивица Дачић (Фото: Дејан Симић/Спутњик)

Поводом вести да је Влада Србије повукла Закон о експропријацији, председник Скупштине Србије Ивица Дачић рекао је за Танјуг да Влада не може да повуче закон који је усвојио парламент.

„Уставна процедура је ту потпуно јасна”, прокоментарисао је Дачић, преноси Танјуг.

Влада Србије саопштила је раније данас да је на вечерашњој седници донела одлуку да из скупштинске процедуре повуче Закон о експропријацији, који је Скупштини Србије на поновно одлучивање вратио председник Републике Александар Вучић.

Влада повлачи Закон о експропријацији из процедуре, предложене измене Закона о референдуму

Влада Србије, како је саопштено, направиће анализу да ли су неопходне измене и допуне Закона о експропријацији и, уколико се констатује да је Закон нужно променити, учиниће то уз широку јавну дебату у коју ће бити укључена стручна јавност, струковна удружења, представници привреде и цивилно друштво.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Влада може предложити Председнику да распусти парламент . Како Дачић и “ Њихова деца ( СНСова и СПС ова) “ не би до избора нанела нове штете . Онда ни влада у техничком мандату не би могла чинити штету !

Оставите коментар