Влада повлачи Закон о експропријацији из процедуре, предложене измене Закона о референдуму

Како је саопштено из Владе, направиће анализу да ли су неопходне измене и допуне Закона о експропријацији

Влада Србије (Фото: Сава Радовановић/Танјуг)

Влада Србије донела је данас одлуку да из скупштинске процедуре повуче Закон о експропријацији, који је Скупштини вратио на одлучивање председник државе Александар Вучић.

Како је саопштено из Владе, направиће анализу да ли су неопходне измене и допуне Закона о експропријацији и, уколико се констатује да је Закон нужно променити – учиниће то уз широку јавну дебату у коју ће бити укључена стручна јавност, струковна удружења, представници привреде и цивилно друштво, јавља Бета.

На данашњој седници је предложено Народној скупштини да измени Закон о референдуму и народној иницијативи, у члановима који се односе на оверу потписа, представнике овлашћеног предлагача у органу за спровођење референдума и на рок за поновно расписивање референдума.

У предлогу Владе, укида се такса за оверу потписа, омогућава се да представници овлашћених предлагача буду део органа за спровођење референдума.

Према предлогу неће бити могуће расписати референдум о истом питању у року краћем од четири године, као и да Скупштина Србије у року од четири године неће моћи да донесе одлуку другачију од оне која је потврђена на референдуму.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 12. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар