Редакција Међународних породичних вести: Јавни одговор поверенику за заштиту равноправности

Господин Кипријановић у свом ауторском тексту ни на једном месту није дискриминисао ниједну особу која себе сматра припадником тзв. ЛГБТ популације

Југослав Кипријановић (Фото: Н1)

Повереник за заштиту равноправности Републике Србије је утврдио да је уредник српског издања „Међународних породичних вести“ (IfamNews.com), повредио Закон о забрани дискриминације у свом ауторском чланку „Закон о истополним партнерствима – Како идеолошки колонизатори кувају жабу у Србији“. Притужбу Поверенику је поднела организација „Да се зна“, позната по томе што прати објаве про-породичних и хришћанских аутора и чека прилику да етикетира и пријави свакога ко се залаже на слободу говора, слободу вероисповести и заштиту природне породице.

Слика екрана са Инстаграм налога НВО Да се зна

Господин Кипријановић у свом ауторском тексту ни на једном месту није дискриминисао ниједну особу која себе сматра припадником тзв. ЛГБТ популације. Назвавши истополна партнерства „неприродним, неморалним и проклетим“ он је изразио сопствено уверење које је утемељено у учењу православне вере којој припада, и на тај начин уживао своје право на слободу говора и слободу вероисповести. Можда јуришници из организације „Да се зна“ и сличних организација сматрају да слобода вероисповести, па и слобода говора подразумева уживање тих слобода искључиво унутар своја четири зида? Слободан човек на то не може да пристане. Поред тога, Закон о забрани дискриминације у члану 18, став 1 наводи да „дискриминација постоји ако се поступа противно начелу слободног испољавања вере или уверења, односно ако се лицу или групи лица ускраћује право на стицање, одржавање, изражавање и промену вере или уверења, као и право да приватно или јавно изнесе или поступи сходно својим уверењима“. Повереник за заштиту равноправности је дакле јасно прекршио Закон, јер укида загарантовано право господину Кипријановићу. Закон даље наводи, у одељку „Дискриминација на основу сексуалне оријентације“, у члану 21, ставу 2 следеће: „Свако има право да се изјасни о својој сексуалној оријентацији, а дискриминаторско поступање због таквог изјашњавања је забрањено“. Господин Кипријановић ни на једном месту у свом чланку није нити забранио било коме да се изјашњава о својој сексуалној оријентацији (нити то може да учини), нити је дискриминисао било кога због тог чина.

Насловна страница чланка због којег је Повереник за заштиту равноправности, Бранкица Јанковић, прогласила уредника портала iFamNews-а на српском језику, Југослава Кипријановића, дискриминатором ЛГБТ особа

Господин Кипријановић је човек који не пристаје на ограничавање сопствених права само зато што то тако одговара малој групи плаћеника који се представљају као заштитници ЛГБТ особа. Он на то не може да пристане као муж, отац и хришћанин. И он својим записаним речима није дискриминисао припаднике ЛГБТ популације, али јесте критиковао концепт законског уређења истополних партнерстава. Није позивао на линч хомосексуалаца, нити је позивао друге да на било који начин дискриминишу исте. На крају крајева, управо слобода говора, као фундаментално људско право, омогућава да и организације које заступају интересе ЛГБТ заједнице слободно и јавно изјављују шта год пожеле.

Назвавши притиске ЛГБТ лобија „тоталитарном идеологијом хомосексуализма“, господин Кипријановић никако није дискриминисао хомосексуалце, али јесте правим именом назвао активизам организација које их представљају. Ово јесте идеологија и она јесте тоталитарна јер не толерише ниједно друго мишљење, захтева прогон сваког слободномислећег човека, контролу мисли и понашања чак и у приватном животу као и индоктринацију маса. Начин на који се пропагира ова идеологија јасно нам говори да је она у својој суштини тоталитарна. Господин Кипријановић је храбро проговорио када већина ћути. И због тога је он херој данашњице. Треба се запитати шта је следеће? Када под претњом новчаним и затворским казнама ућуткају све неистомишљенике, хоће ли изнова изменити поменути закон и нашим свештеницима забранити да слободно проповедају нашу, хришћанску веру, као што су иницијално и намеравали да учине? Хоће ли нашем Патријарху забранити да велича природну породицу како је особе другачијег сексуалног опредељења не би осетиле повређеним? Хоће ли родитељима одузети загарантовано право да одлучују о образовању и васпитању своје деце?

ЛГБТ удружење „Да се зна!“ поднело притужбу против Ј. Кипријановића, уредника „iFamNews Србија“

Није време да се ћути. Време је да гласно кажемо да никада нећемо пристати на одрицање од својих уверења, да никада нећемо предати будућност наше деце и нашег друштва у руке тоталитарним идеолошким јуришницима ЛГБТ идеологије. Време је да станемо уз Југослава и све храбре слободномислеће људе.

Редакција Међународних породичних вести на српском језику

Опрема: Стање ствари

(iFamNews – Србија, 4. 11. 2021)

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Свака част господину Кипријановићу

Оставите коментар