Александар Вучић: Хвала професору Емиру Кустурици на свему што ради за српски народ

Професора Кустурицу тешко погађају неистине, а то говори да је добар човек. Хвала теби, драги пријатељу, рекао председник Србије током обиласка Дрвенграда на Мокрој Гори

Александар Вучић и Емир Кустурица (Фото: Танјуг/Милош Миливојевић)

Председник Србије Александар Вучић је боравио на Мећавнику, где је са редитељем Емиром Кустурицом, који је Вучићев домаћин, обишао и цркву посвећену Светом Сави која се налази у Дрвенграду.

– Шта год причао било ко, погледајте шта је човек урадио – прокоментарисао је Вучић.

– Професора тешко погађају неистине, а то говори да је добар човек. Хвала теби, драги пријатељу – рекао је Вучић.

– Под један, захвалан сам Кустурицу за све што чини за наш народ, за Србију и Српску. Под два, за све што је учинио за овај крај. Под три, зато што овде живи и бори се свим недаћама. Уверен сам да ће и српски народ знати да цени ово што је професор урадио. Пут према Митровцу почињемо да радимо за 15 дана, то је нешто што ми можемо да учинимо. Ово је само неко генијалног ума могао да направи, 50 живота да живим не бих могао ово да осмислим – рекао је Вучић.

Емир Кустурица је рекао да је Мећавник показатељ да дом може да се пронађе ако се то жели.

– Ово је било брдо на ничијој земљи. Што је врло важно, овде је још од 2007. почела једна јако добра комуникација са државом. Живот на селу не подразумева само сељаке. Овде су гостовали највећи уметници света, управо на Мећавнику који није на дохват руке. Захвалан сам председнику који наставља традицију која је започета 2007. године – рекао је Кустурица.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости/Србин.инфо, 17. 8. 2021)

Гојко Раичевић: Хвала, предсједниче Вучићу!

Са посебним поштовањем наглашавам људски и пријатељски гест предсједника Републике Србије, господина Александра Вучића, који је хитно послао по мене авион Владе Србије

Гојко Раичевић и Александар Вучић (Илустрација: ИН4С)

Главни и одговорни уредник портала ИН4С, Гојко Раичевић, успјешно се опоравља од компликација, које су у једном тренутку могле бити фаталне по његов живот, а  настале услед оболијевања од ковид 19.

Уредник ИН4С, јутрос је изашао из Батајничке ковид болнице, и објавио статус захвалности свим пријатељима, породици и грађанима, а посебно предсједнику Србије Александру Вучићу.

Његов статус преносимо у цјелости:

Раичевић са породицом (Фото: ИН4С)

Драги пријатељи,

И поред искрене жеље, нијесмо увијек у могућности, да сачувамо приватност. У овим временима, а отегла су се на дуже од двије деценије, мени то никада није пошло за руком. Не кајем се, јер то је било нужно и представљало је дио мојих обавеза које сам преузео давно.

Разлог мог обраћања овога пута је специфичан и вјероватно по први пут сасвим личан.

Kоначно ме је у засједи сачекао ковид-19 и поред настојања да тај сусрет избјегнем.

Раичевић са супругом Сузаном (Фото: ИН4С)

Оно што желим да нагласим је да сам у Београду збринут на највишем медицинском и стручном нивоу, након што сам по хитној процедури пребачен авионом Владе Републике Србије.

Изражавам сву благодарност за бригу и подршку свима који су се интересовали и понудили своју помоћ.

Александар Раковић: Председник Вучић послао авион по болесног уредника ИН4С Гојка Раичевића

Са посебним поштовањем наглашавам људски и пријатељски гест предсједника Републике Србије, господина Александра Вучића, који је по сазнању да сам хоспитализован у подгоричкој болници, да обострана упала плућа има тенденцију погоршања, контактирао моју супругу Сузану и хитно послао по мене авион Владе Србије.

Та реакција ме људски и пријатељски обавезује да му се и јавно, у име своје породице, моје дјеце и супруге, срдачно захвалим.

Одлазак за Београд авионом Владе Србије (Извор: ИН4С)

Ипак, ова болест нас је кроз примјере ближњих научила да појединачна способност и наша лична одважност не значе много. Надам се, на крају, да ће и Српски свијет побиједити у борби са пандемијом, да ћемо се чувати међусобно и да ћемо се радовати прије срећи него несрећи другога.

Живјели ми.

Опрема: Стање ствари

(ИН4С, 17. 8. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , , , , ,

3 replies

 1. i tako bi da je kusturica u meni izgubio simpatizera, care,care………………..

 2. „Под један, захвалан сам Кустурицу за све што чини за наш народ, за Србију и Српску […] Уверен сам да ће и српски народ знати да цени ово што је професор урадио.“

  Ја би му био још захвалнији да не чини то што чини и камо лијепе среће кад би Србаљ знао тачно да оцијени сва дијела својих „доброчинаца“.

  9
  2
 3. Само није објаснио шта је па то Кустурица учинио за српски народ. То да нас по његовим филмовима гледају као племе простака ? Све што је он „изградио“ , није од својих пара. Кад се сетим њега и Додика како се диве оној накаради од гвожђурије којом је непознати „уметник“ представио Свјатејшег Патријарха Павла дође ми да повратим. Изем ти уметност. На крају , кад га АВ хвали не треба ми ништа више да знам ; и то је превише…

  16
  1

Оставите коментар