Александар Раковић: Председник Вучић послао авион по болесног уредника ИН4С Гојка Раичевића

Вучић је притом, сведочи историчар Раковић, замолио особље ковид болнице у Батајници да га на сваких пола сата информишу о Раичевићевом здравственом стању

Гојко Раичевић и Александар Вучић (Илустрација: ИН4С)

Једносатна емисија на ТВ Хепи, о српском питању у Црној Гори, Републици Српској и Федерацији БиХ, почела је интересовањем водитеља за здравствено стање Гојка Раичевића, оснивача портала ИН4С, који се у Београду лечи од короне. Историчар Александар Раковић одговорио је да је Раичевићево стање све боље, да сви параметри показују да је на добром путу оздрављења и да се очекује да Раичевић ових дана буде пуштен на кућно лечење.

Раковић је казао да је Раичевић од краја јула игнорисао „прехладу“ за коју није ни слутио да је ковид, да му је стање било лоше када је примљен у подгоричку болницу и да се чак и погоршало. Стога је његова супруга Сузана 10. августа позвала Београд, саопштила је да постоји бојазан да нас њен муж за неколико дана напусти, и председник Александар Вучић је за само двадесет минута послао авион Владе Републике Србије у Подгорицу по Гојка Раичевића, да се премести у Београд на лечење.

Вучић је притом, каже Раковић, замолио особље ковид болнице у Батајници да га на сваких пола сата информишу о Раичевићевом здравственом стању и позвао је телефоном Сузану Раичевић да је охрабри. Председник Србије је тако показао велику бригу за Раичевића и његову породицу, али такође је Гојку Раичевићу указана част за све што је учинио за јединствено српство. Наиме, Раичевићев портал био је дуго главни носилац идеје јединственог српства у Црној Гори, али и у Србији. Раичевић је притом, преко своје телевизијске емисије „Српски св(иј)ет“ дао врло важан медијски оквир троуглу српског света Београд-Бањалука-Подгорица.

На крају, Раковић је рекао да ће Раичевић бити на кућном лечењу у Београду под будним оком српских лекара. Раковић је свом пријатељу, брату и саборцу Гојку Раичевићу сугерисао да мало смањи интензитет обавеза које су га сигурно умориле.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ИН4С, 15. 8. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар