Миланко Шеклер: Може и трећа доза вакцине, најбоље различита од претходних

Јављам се да будем добровољац и да нађем 50 људи да се испита комбинација две вакцине, рекао имунолог и вирусолог Миланко Шеклер са Ветеринарског института у Краљеву

Милaнко Шеклер (Извор: N1)

Имунолог и вирусолог Миланко Шеклер са Ветеринарског института у Краљеву изјавио је данас да не треба бежати од комбинације вакцина против корона вируса, као и да се од марта разматра да ли је у Србији потребно давати и трећу дозу вакцине.

Шеклер је за РТС изјавио да је „увек боље комбиновати и дати различите вакцине, ако је могуће са различитим сојевима, а ако није могуће, онда са различитим платформама”.

„Поуздано кажем из вишедеценијског искуства, сигурно је боље да се уради комбинација”, рекао је Шеклер, јавља Бета.

Извор: Курир, април 2021.

Шеклер је навео да треба да се виде резултати и наше студије о ефикасности вакцина – шта смо добили од вакцине против корона вируса, колики је проценат заражених и колико је њих било хоспитализовано, какве су симптоме имали од појединих вакцина, па да се онда све то стави на сто.

„Ако се немају подаци о томе, и клиничка студија о томе, јављам се да будем добровољац и да нађем 50 људи да се испита комбинација две вакцине, примио сам Синофарм и наћи ћу 50 људи да сада приме неку другу па да испитамо реакцију”, казао је Шеклер.

Шеклер је, говорећи о новосадском фестивалу Егзит рекао су се организатори придржавали епидемиолошких мера и да „без обзира на огромну гужву, ризици заражавања би требало да су јако мали”. Он је рекао да су „слични огледи под сличним условима вршени широм Европе и показали су да, уколико се примењују ови принципи, или чак само тестирање, удео новозаражених у тим условима је потпуно занемарљив”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 12. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

 1. Свака част господину Шеклеру, али људи нису живина.

  20
 2. Овог марвењака треба зауставити , јер штета коју ово чудо може да изазове може бити немерљива.Ово је особа лишена такта, емпатије, етике, он носи неку агресивну, разарачку енергију и не треба му дозволити да утиче на лечење не само људи, него и стоке.
  Он нема основну предиспозицију за способност лечења :благост .Он је груб , дрвен, нагао, исхитрен, непромишљен и као такав опасан у контакту са болесним људима.Он не промишља, он насрће.Својеглавост и претерана самоувереност нису препорука за приступ болесницима.

  26
  3
 3. Овакви људи су опасни. А још су опаснији они који им дају простор да изнесу мишљење. Овог човјека не бих консултовао ни за улицу у његовом родном граду.

  21
 4. Uvijek me čudi đe nalaze sve ove ljude i kad pomislim da ne može gore pojavi se neko da me demantuje. Ništa manje krivi od njega nisu ni tzv.novinari,možda i najbedniji poziv u ovoj zemlji,za pljeskavicu i 300 evra radiće šta mu se kaže. U principu,kad dođe do obnove države,na nekoliko mjeseci treba otvoriti vrata svih javnih ustanova i išćerati bukvalno sve napolje,opštinare,prosvetare,sve agencije,službe,sudove. Bolje i da ostanu prazne ako se ne nađu ljudi,nego sa štetočinama. Isto i sa Vojskom,policijom,službama. Nama ne trebaju stručni ljudi,samo časni i pošteni. Nekog poštenog seljaka sa osnovnom umjesto ovih prodavaca magle sa nižerazrednih zapadnjačkih univerziteta.

  21
  2

Оставите коментар