Кинa: Амерички званичници да гледају своје послове са Црном Гором

Амерички званичници треба да гледају своје послове са Црном Гором, а да се мање брину о стварима између Кине и Црне Горе, поручили су из Амбасаде Кине

Фото: Pixabay

Амбасада Кине у Подгорици оштро је критиковала изјаву помоћника државног секретара САД Метјуа Палмера, који је током боравка у Подгорици позвао на опрез црногорске званичнике у пословању са овом земљом, наводи Спутњик цитирајући саопштење кинеске амбасаде на Твитеру.

„Пријатељски односи између Кине и Црне Горе заснивају се на узајамном поштовању и једнакости, а економски и трговински односи су на добровољној основи и обостраној користи. Кинеској страни је драго да види да Црна Гора развија односе и јача сарадњу са другим земљама, али не жели да гледа да друге земље неодговорно упиру прстом у односе између Кине и Црне Горе”.

Истичући да је високи амерички званичник позвао црногорску страну на опрез у пословним односима са Кином, што је суштински исто као када је високи амерички званичник током своје посете региону у 2019. години неосновано замерио на сарадњи између Кине и земаља у региону.

„Амерички званичници треба да гледају своје послове са Црном Гором, а да се мање брину о стварима између Кине и Црне Горе”, поручили су из Амбасаде Кине.

Део интервјуа Метјуа Палмера о Кини (Извор: Вијести)

Реакција Амбасаде Кине дошла је пошто је Палмер током јучерашње посете Црној Гори упозорио министра финансија и социјалног старања Милојка Спајића „на опрез у пословима са Кином”.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар