Метју Палмер: САД уверене у умешаност спољних актера у Црној Гори

Заменик помоћника америчког државног секретара поздравио смену министра правде и мањинских права Владимира Лепосавића због, како тврди, „негирања геноцида”

Метју Палмер (Фото: А. Васиљевић)

ПОДГОРИЦА – Сједињене Америчке Државе уверене су да постоји укљученост трећих страна и спољних актера на црногорској политичкој сцени, изјавио је данас заменик помоћника америчког државног секретара Метју Палмер.

„Потпуно смо уверени у укљученост трећих страна, спољних актера на црногорској политичкој сцени, укључујући ширење дезинформација путем интернета”, рекао је Палмер за црногорске ТВ Вијести на питање да прокоментарише наводно мешање Србије у унутрашња питања у Црној Гори.

Палмер је поздравио као позитивне неке кораке које је актуелна влада у Црној Гори предузела, а као пример навео смену министра правде и мањинских права Владимира Лепосавића због, како тврди, „негирања геноцида”, и усвајање резолуције о Сребреници, преноси Танјуг.

Он је поручио да власт и опозиција у Црној Гори морају да сарађују како би се спровеле неопходне реформе, и оценио да је важно да земљу воде представници које је народ одабрао како би унапредили њихове интересе.

„Мислим да смо то јасно видели у случају смене министра Лепосавића која је укључивала сарадњу између елемената владајуће коалиције, Владе и опозиционог ДПС-а. То је показатељ могућности да опозиција и владајуће странке нађу заједнички језик када је то неопходно. Када гледамо у будућност, биће потребно да одређене кључне реформе буду усвојене, не само од стране владајуће коалиције већ и уз подршку опозиције”, рекао је Палмер.

Он је додао да ће САД, као партнери и савезници, сарађивати са црногорским председником и владом како би се унапредили заједнички циљеви, укључујући реформе које ће Црну Гору приближити чланству у ЕУ.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 9. 7. 2021)

Погледајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар