Патријарх и повереница о афирмацији духа равноправности и толеранције

Патријарх Порфирије и Бранкица Јанковић разговарали о темама које треба да афирмишу дух равноправности, уважавања и сарадње међу свима који живе у Србији

Бранкица Јанковић и патријарх Порфирије (Фото: Кабинет Поверенице за заштиту равноправности)

Патријарх Српске православне цркве (СПЦ) Порфирије разговарао је са повереницом за заштиту равноправности Бранкицом Јанковић о даљем унапређењу равноправности, дијалога, толеранције и солидарности у друштву.

Како је саопштено из СПЦ, патријарх и повереница разговарали су и о темама које „треба да афирмишу дух равноправности, уважавања и сарадње међу свима који живе у Србији“.

Састанак је одржан у Патријаршијском дому у Београду.

Опрема: Стање ствари

(N1, 9. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

4 replies

 1. Nadam se da su razgovarali i o pravima ugrzenog vecinskog naroda tj. SRBA.

  18
 2. Првослав Перић и Бранкица Јанковић?
  Два тела један неум!

  16
  1
 3. То се у мојој раној младости звало „Деца цвећа „, они старији знају о чему се ради. Млађи нека укуцају “ покрет хипика “ . Госп. Перић је негде из тог периода и изгледа покушава да „васкрсне“ покрет.

  9
  1
 4. После дуготрајне размене мишљења а пре заједничког саопштења, оба саговорника су пристала да одговоре и на питања њиховог омиљеног сајта С*ање Ствари.
  Бранкица: „ Ајде прво ти Првославе, тјс. Ваша светости „ ма јок даме ( и код мене ) имају предност, узврати патријарх.
  Па добро, сложи се и Бранкица па настави.
  Као што верујем и сами знате, данас сам дошла код Првослава, тјс нашег патријарха да га обавестим о мојим активностима, а он зна ко ме шаље и у чије име ја говорим. Ту сам, и да га подсетим на његове обавезе, да видим где то и шта шкрипи у СПЦ.
  Рекла сам му, да је ( упркос ) препорукама СПЦ скупштина усвојила закон о родној равноправности, и нагласила да га је потписао његов даљи рођак носилац Ордена Светог Саве, ( у поверењу ) много се обрадовао.
  Подсетила сам га, да без обзира што је он духовни вођа православних, под мојом ингеренцијом ( и командом ) су и они али и сви грађани Србије, ђутуре око седам милиона. За све њих је обавезујући, а морала сам да га подсетим и да су казне за његово не спровођење од 50.000 до 2 милиона, што за његову фирму коју води и нису баш неке паре.
  Замолила сам га, да у будуће проповеда само родно ( врло ) осетљивим језиком, подсетила га, да се и он као његов претходник изјаснио за приступање Србије еуро(б)пској унији, што аутоматски подразумева и прихватање свих њихових вредности.
  Онако, као у шали питала сам га, ако његова браћа имају бискупе и бискубине, када ће СПЦ добити прву епископицу ?
  Упозорила сам га, да више не пише о празницима оне своје посланице, јер ми сада у парламенту поред посланика имамо и њих.
  Изнела сам му, моје велико разумевање за његов јавни став, да он нема ништа против истополних заједница, само да се не називају браком, и да ће на следећем сабору и око тога да заузму коначан ( и правилан ) став.
  Ајде сада мало ти Првославе, тјс. Ваша светости, па то је ( у главном ) то, све си рекла Дацо тјс. Бранкице узврати патријарх.
  Без узимања благослова, ова заједничка изјава забележена је 11/07/2021 у 16,59

  15

Оставите коментар