Вилијем Вокер позива албанску дијаспору да се уједини

Бивши шеф Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији и албански лобиста оценио да је на Косову стручност дијаспоре игнорисана, али не и новац који стиже

Вилијем Вокер (Фото: ЕПА/ЕФЕ – В.Х.)

ПРИШТИНА – Бивши шеф Мисије ОЕБС-а на Косову и Метохији Вилијам Вокер изјавио је да је неопходно да се албанска дијаспора уједини, без обзира на то из ког дела албанских земаља потиче, како би ојачала утицај на Западу.

„Ако би се албанска дијаспора ујединила, то би имало позитиван утицај на албанске земље јер би се професионалност миграната озбиљније схватила у доношењу одлука, а у новим домовинама на Западу ојачали бисмо политички и економски утицај”, рекао је Вокер на виртуелном састанку који су организовале снаге дијаспоре (ФеД).

Вилијам Вокер саветује Тачија за 7.000 евра месечно

Вокер је оценио да је „на Косову стручност дијаспоре игнорисана, али не и новац који стиже”, пише Газета експрес, преноси Танјуг.

На састанку који је одржан преко ZOOM апликације учествовали су представници албанске дијаспоре из Европе, Америке, Канаде, Јапана и Африке.

Вилијам Вокер: Бившим лидерима ОВК се неправедно суди у Хагу

Вокер, амерички дипломата који важи за изразитог албанског лобисту, био је шеф Мисије ОЕБС-а на Косову 1999. године када је оптужио српске снаге безбедности за наводни масакр у Рачку, што је био увод у касније НАТО бомбардовање тадашње СР Југославије.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 28. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар