Вилијам Вокер саветује Тачија за 7.000 евра месечно

Вокерова компанија ће добијати 7.000 евра месечно за помоћ Тачију. У питању је споразум о саветовању који је Тачијева канцеларија у августу склопила са Фондацијом Вокер

Вилијам Вокер међу Албанцима на КиМ 1999. године (Фото: AP PHOTO/Visar Kryeziu)

Бивши шеф Мисије ОЕБС на Косову Вилијам Вокер одлучио је да постане саветник председника привремених приштинских институција Хашима Тачија.

Вокерова компанија ће добијати 7.000 евра месечно за помоћ Тачију, јавља портал „Kallxo“, наводећи да је у питању споразум о саветовању који је Тачијева канцеларија у августу склопила са Фондацијом Вокер.

Фондација Вокер, коју су основали Вилијам Вокер и Хасан Шаља 2017. године, потписала је, како се истиче у тексту портала, „дебео уговор“ са Тачијем о пружању савета, који ће важити пет месеци.

Јакна Вилијaма Вокера, истакнута као експонат у музеју Косова у Приштини

Укупно је 35.000 евра коштао уговор за савете између Фондација Вокер и председништва привремених приштинских институција.

Споразум између Тачија и Вокера био је уговорни, што значи да уопште није било јавног позива, али су се стране сагласиле да га потпишу, преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 12. 9. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. 1.Који ће сад Рачак да им измисли?
    2.Кад немаш ништа од артефаката у музеју ти ставиш јакну и после се питамо зашто краду манастире,народ без балерине,народ без позоришта.

Оставите коментар