Ердоган поручио Куртију да не отвара амбасаду у Јерусалиму

Председник Турске нагласио да поздравља ставове странке коју предводи Курти о томе да ће размотрити одлуку о оснивању амбасаде у Јерусалиму

Реџеп Тајип Ердоган (Фото: АП)

ПРИШТИНА – Најважније честитке које је председник Самоопредељења Аљбин Курти примио након победе на изборима 14. фебруара биле су од израелског премијера Бенјамина Нетанијахуа и турског председника Реџепа Тајипа Ердогана, пише “Газета експрес“.

И, док је с једне стране Нетанијаху честитао Куртију уз позив да у Израелу присуствује отварању амбасаде тзв. Косова у Јерусалиму, с друге стране је председник Турске нагласио да поздравља ставове странке коју предводи Курти о томе да ће размотрити одлуку о оснивању амбасаде у Јерусалиму, наводи приштински лист.

Ердоган је у свом писму честитке због убедљиве победе на изборима рекао Куртију да би избегавање таквог корака било корисно, пише “Газета“, преноси Танјуг.

Званичници Самоопредељења најавили су да ће размотрити одлуку Приштине о оснивању амбасаде у Јерусалиму и због захтева ЕУ на путу интеграција, изјавио је Глаук Коњуфца из тог покрета.

Истовремено, Хаки Абази из Самоопредељења саветује Куртија да би требало решити проблем који је непотребно створила претходна влада и са Бриселом и Израелом се договорити око питања отварања амбасаде у Јерусалиму.

Приштински лист подсећа и да је ЕУ оштро критиковала одлуку Приштине о отварању амбасаде у Јерусалиму.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 27. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , , ,

1 reply

  1. Кад Арбанаси увиде чему све служе и чиме су се све служили током служења, а још кад и ови којима су подизвођачи схвате да су и они у истом лонцу … сви ће се сетити своје славне прошлости коју немају јер су је спалили и заклали. Дохватиће сви да зову један исти број ради мира и стабилности, унутрашње, али тај ће бити недоступан. „Бирани број тренутно није у функцији“ биће једина преостала беса.

    1
    1

Оставите коментар