Твитер неће дозволити повратак Трампа, чак и ако буде председнички кандидат

Доналд Трамп је блокиран док је био председник. Не правимо разлику за политичаре да ли су још увек у служби или не, изјавио финансијски директор Твитера

Фото: Бета/АП

ЊУЈОРК – „Твитер”, који је одлучио да блокира профил бившег америчког председника Доналда Трампа због подстицања на насиље, неће дозволити његов повратак на друштвену мрежу чак и ако поново буде кандидат на председничким изборима, саопштила је вечерас управа те платформе.

„Према нашим правилима, када вас избаце са платформе, избачени сте, било да сте коментатор, финансијски директор, или бивши, или тренутни политичар”, изјавио је финансијски директор „Твитера” Нед Сигал, преноси Бета.

„Доналд Трамп је блокиран док је био председник. Не правимо разлику за политичаре да ли су још увек у служби или не”, додао је Сигал.

Фејсбук цензурише и ограничава „Стање ствари“, пратите нас на Телеграму!

„Твитер” је у јануару после упада Трампових присталица у Капитол хил прво суспендовао и потом избрисао профил сада бившег америчког председника.

Та друштвена мрежа је укинула профиле бројих екстремиста који подржавају Трампа, као и око 70.000 налога повезаних са екстремно десничарским покретом Кјуанон, који шири теорије завере.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 2. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар