Спутњик: Дара из Јасеновца није у трци за Оскара, Аида из Сребренице јесте

Уместо филма о страдању Срба у злогласном усташком логору, у борбу за 93. Оскара са страног говорног подручја улази филм БиХ „Кво вадис, Аида“

Сцена из филма Дара из Јасеновца (Извор: Спутњик)

Америчка академија филмске уметности и науке није уврстила наш филм у трку за 93. награду по реду, у категорији за најбољи филм ван енглеског говорног подручја.

Међу 15 кандидата је зато филм Босне и Херцеговине „Кво вадис, Аида?“, који ће се за награду са страног говорног подручја борити са остварењима Чилеа, Данске, Чешке, Француске, Гватемале, Хонгконга, Ирана, Обале Слоноваче, Мексика, Норвешке, Румуније, Русије, Тајвана и Туниса.

Подсетимо, филм редитеља Предрага Гаге Антонијевића „Дара из Јасеновца“ о страдању Срба у злогласном усташком логору изазвао је последњих дана многе реакције.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 10. 2. 2021)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Из трејлера се види да је филм прављен по принципу братства и јединства јер муслиманку глуми Српкиња,а злог Четника овејани Србомрзац.

  3
  1
 2. Из жустрих реакција на филм о страдању Срба у усташком логору се види да нису само
  Тито и Бакарић….. били иницијатори заташкавања страдања у Јасеновцу и налогодавци да се стратиште поравна и претвори у парк за рекреацију.
  Оно што је за чуђење је да су страдалници и наши сапатници Јевреји такође заговорници негације геноцида над Србима, као да ми не припадамо цивилизацији и људском роду.

  4
  1

Оставите коментар