Сандеј тајмс: Британска војска учествује у кампањи против антиваксера

„Тајмс“ пише и да јединица задужена за информатичко ратовање „већ надгледа сајбер простор који се односи на садржај о ковиду-19“

Фото: Дадо Рувић/Ројтерс

Значајан број Британаца скептичан је према вакцини против вируса корона, а медији извештавају да је војска наводно активирала јединицу за „информативни рат“ са циљем сузбијања ширења онлајн пропаганде против вакцинације.

Како се очекује, дистрибуција вакцине против короне у Британији кренуће следећег месеца, али се влада у Лондону суочава са проблемом како да убеди грађане да је приме.

Према недавним резултатима испитивања јавног мњења, више од трећине Британаца се изјаснило да нису сигурни, односно да је мала вероватноћа да ће се вакцинисати.

Министри се спремају да покрену масовну кампању да би убедили људе да се вакцинишу, а иза сцене британска војска је, како је објавио „Сандеј тајмс“, ангажовала специјалну јединицу чији је задатак да прати и супротстави се онлајн пропаганди против вакцинације.

Реч је о јединици 77. Бригаде која је формирана 2010. и која је сарађивала са тимовима за психолошке операције у Авганистану.

Медији, такође, наводе да је та јединица отворила и лажне профиле на друштвеним мрежама како би утицала на јавно мњење.

„Тајмс“ пише и да та јединица „већ надгледа сајбер простор који се односи на садржај о ковиду-19“.

Британски лист не износи детаље о томе на који начин ће се тачно специјална јединица борити против садржаја који пропагирају одбијање вакцине.

Неименовани портпарол британског Министарства одбране изјавио је за „Тајмс“ да напори бригаде нису усмерени на британску популацију, а процурели документи наводно сугеришу да њихова стратегија укључује „скупљање доказа о дезинформацијама о вакцини из непријатељских држава, укључујући Русију“, преноси РТ.

У Британији је, према последњим подацима, потврђено више од 1,6 милиона случајева вируса корона, а преко 57.000 људи је умрло.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 30. 11. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. Британска војска је учествовала и у бацању осиромашеног уранијума на Србију, тестирању дејства нуклеарних експлозија на абориџинским народима у Аустралији, у покоравању Бура у Јужној Африци, против индијанских одметника у Северној Америци итд. Учествовала је у много операција.

Оставите коментар