Данас: Власт не одустаје од обећања да ће просечна плата бити 900 евра, економисти кажу фантазија

Данас пише да оптимизам министра Малог не само да добацује до 2025. већ важи и на кратак рок будући да „жели да уопште не буде пада БДП у овој години“

(Илустрација: iStock)

Министар финансија Синиша Мали поновио је пре неколико дана обећање да ће просечна плата бити 900 евра и пензија  400 евра до 2025. године, док економисти оцењују да су таква обећања из раније најављеног програма Србија 2025, тек сад у кризи неостварива.

Данас пише да оптимизам министра Малог не само да добацује до 2025. већ важи и на кратак рок будући да „жели да уопште не буде пада БДП у овој години“.

Економиста Млађен Ковачевић каже да не верује ни да су власти сасвим убеђене у то што причају, већ то више служи за психолошко подизање становништва.

Економиста Љубомир Маџар сматра да програм Србија 2025. није био остварив ни пре кризе изазване пандемијом, а поготову после.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Данас/Нова економија, 19. 5. 2020)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

1 reply

  1. Ако власт то обећава, не значи да ће се обећање и испунити Увек се може појавити неки разлог за одлагање испуњења обећања. А народна пословица је јасна: – Обећање, лудом (лаковерном) радовање! А Избори су „Ante portas“.

Оставите коментар