Владимир Димитријевић: Ако вам је опет мука, пред вама је, знајте, „Струка“

А ђаво се подсмева и „струци“ и онима који им аплаудирају. Памет у главу и Христа у срце, народе православни! То ће нам једино помоћи

Дарија Кисић Тепавчевић и Предраг Кон (Фото Бета)

Не могу да одолим а да се опет не бавим „струком“.

Кону се можда и не морамо чудити, јер је у питању човек који изгледа као да је ходао са бронтосаурусима. А биологија се, ипак, пита. Он је „струка“ колико је и његов синовац поп – певач.

Госпођа Дарија делује као посвећеница ријалити погледа на свет, „one dimensional woman“, да парафразирамо Маркузеа.

Ту је и незаобилазни др Зоран Радовановић, човек који је, још пре неку годину, нападао православне због Светога Причешћа. Истовремено, то је „стручњак“ који тврди да НАТО осиромашени уранијум није штетан по здравље.[1]

А њу ејџ шаман, др Несторовић, верује не само да су плавооки људи ванземаљци, него и да се Тесла, 1933, бавио телепортацијом предмета у будућност.[2]

То је наука на нивоу Марининог брата Велимира, „белог мага“, Абрамовића, ако ме разумете.

Како је могуће да се ови шарлатани крећу у нашем медијском простору са таквом слободом?

Што да не?

Извор: Фејсбук

Ако сте заборавили епоху Слободана Милошевића, време је да се сетите Миље Вујановић, и њених РТС пророштава по којима од Немачке неће остати ни МАЧКА, од Енглеске ни ЛЕСКА, Италију ће напустити ТАЛИЈА, а Русија ће да СИЈА; док је судбина Србије да се стално БИЈЕ.

Или, рецимо, Партије природног закона и јоги летача, с којима је шуровала титоисткиња Јара Рибникар, другарица Мире Марковић. Њени другари су нам нудили, као секта трансцедентална медитација, да медитирањем помогну у одбрани од НАТО бомби 1999. Па група „69“, која је, у време оно, „мислено обарала“ НАТО авионе.

Народ који се одрекао Христа, Логоса и Логике човека и света, вероваће у све и свашта. Јер, човек мора у нешто да верује, макар и у најлуђе, ако не верује у Истину Која је Пут и Живот.

А ђаво се подсмева и „струци“ и онима који им аплаудирају.

Памет у главу и Христа у срце, народе православни! То ће нам једино помоћи да останемо на путу како земаљског разума, тако и Божје Премудрости, и који води ка вечном блаженству.

Опрема: Стање ствари

(Борба за веру, 26. 4. 2020)


Упутнице (Интернету приступљено 26. 4. 2020)

[1] https://vidovdan.org/https://stanjestvari.com/2017/05/29/nerazlozan-strah-prof-radovanovica/

[2] https://www.nedeljnik.rs/novi-biser-dr-nestorovica-tesla-je-slao-stvari-u-buducnost-i-vracao-ih-to-se-zna/


Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , , , , , , ,

14 replies

 1. Добар чланак, бар ми се тако чини.

 2. „јер је у питању човек који изгледа као да је ходао са бронтосаурусима“… ГЕНИЈАЛНО!

 3. Sta ih je profesor isporedjao…onako strucno, hijerarhijski, po vrlinama, svaka mu cast. Nisam znao za Nestorovica i vanzemaljce. Stvarno je cirkuzant i dezurni vodjin pajac.

 4. Зар не мислите да је, најблаже, неукусно рећи да је др. Тепавчевић једнодимензионална жена?
  Зар не мислите да др. Тепавчевић није заслужила знањем и радом своју докторску титулу? Мислите ли да је на позицију на којој је дошла по неком другом критеријуму осим стручном? Имате ли доказе за такве тврдње?
  С којим правом, заправо вређате и њу и др. Кона?
  Рећи да се др. Кон разуме у струку колико и његов рођак певач – такве речи могу да дођу само од његовог колеге епидемиолога који има јаке аргументе за то. Ви сте, господине Димитријевић књижевник и хришћански апологета, па чак ни вама као некоме ко, објективно, нема додира у стручном смислу са вирусима не пристају овакве речи.

 5. Епидемиологија је ретка, уска и компликована специјалност. У Србији има врло мало епидемиолога, можда дође по један на 300 000 становника.

  Тешко је објаснити зашто извесни лаици каменују епидемиологе, зашто за њих немају поштовања.

  Одговор је можда дао Иво Андрић у књизи
  ЗНАКОВИ ПОРЕД ПУТА :

  “Зашто балканске земље не могу да уђу у круг просвећеног света, чак ни преко својих најбољих и најдаровитијих представника ? Одговор није једноставан. Али чини ми се да је један од разлога одсуство поштовања човека, његовог пуног достојанства и пуне унутарње слободе, и то безусловног и доследног поштовања. То је наша велика слабост и у том погледу сви ми често и несвесно грешимо.

  Ту школу нисмо још прошли ни тај наук потпуно изучили. Тај недостатак ми свуда носимо са собом као неки источни грех нашег порекла и печат мање вредности који се не да сакрити”.

 6. Одговор Николи:

  После скрећенице за титулу доктор наука или медицине не пише се тачка. Што се тиче аргумента да је др Тепавчевић лекар и уз то доктор наука и професор на Медицинском факултету у К. Митровици, то међу озбиљним људима, а господин Димитријевић свакако спада међу такве ретке „зверке“, одавно није никакав аргумент.

 7. (Још један) одговор Николи… Његово кловновско првосвештенство AV је дипломирани правник и самозвани „најбољи студент права у историји БУ“. Ко не верује, треба да погледа неки снимак скупштинске расправе, где Александар Мартиновић, на сваку примедбу опозиције за непоштовање Устава, рад локалних самоуправа, дневни ред, кинеске тунеле и радничке пелене из доба Јуре, маше фотокопијом индекса свог шефа, читајући избледели просек оцена од пре 25 година. Човек би помислио да се толики правни таленат морао овековечити и у каквој дртитули и гомили објављених радова у некој од релевантних светских публикација, али авај. Врховни Кловн, од радног стажа у „струци“, има три месеца продаје ексера на кило у Лондону и 15 месеци на месту управника фискултурне дворане. Уз број објављених радова једнак нули (осим ако му се ту не стрпа онај риплијевски шесточасовни уводни премијерски говор под насловом „Мартиновићу, да си с пуним правом оставио тај телефон!“).
  Наравно, то му не смета да у сваком тренутку, самоуверено и ваљда у складу с просеком оцена, износи податке колико перача прозора гине у Америци сваког минута, како је настао чери парадајз, да л’ Мишко може да протера аутобус кроз Грделицу, да ли би било Рубљова без Ђота, кол’ко каблова треба да има жичара на Калемгдану, зашто су пуњене лигње тако популарне „уБугојну“, колики је капацитет Бежанијског гробља, па све до тестова за вирусе и вреће од 50 кила клорокина. Ма све чисто право. Дакле, он као такав, не може ни да окупи око себе ништа друго до шрафчиће у глобалној машинерији, бескичмене медиокритете и ниже од тога, какав је и сам. Бадава им све титуле, јер свако онај ко седи поред њега, клима главом и аплаудира му, и нема м*да да му противречи (др Слина, др Маљи, дрПеца, дрнДар(иј)а, надрГојковица, др Цввени војвода, дрдрдр …) не заслужује ништа друго него звездику поред имена, жиг срамоте и нељудскости које смо сведоци и коју су испољили кроз своје жигосање Цркве као оне која „ради против спашавања живота“, покушај дезинфекције причесне кашике, третирања кучића боље него пензионера, четверодневног полицијског часа усред Васкрса, порукама типа „нестручни и примитивни Ноле, држ’се рекета и пусти стручњака и хуманисту Гејтса да направи вакцину којом смо вас наменили жигосати“, и уопште, проглашавањем свих оних који мисле својом главом кандидатима за Лазу.
  Срећно вам гледање телевизије Никола.

 8. Од Немачке неће остати /не остаје/ ни “Н“, а камоли “МАЧКА“;
  од Енглеске неће остати /не остаје/ ни “Е“, а камоли “ЛЕСКА“;
  од Италије неће остати /не остаје / ни “И“, а камоли “ТАЛИЈА“.
  Русија ће заСИЈАти /СИЈА/ када дође/долази/ Православни Руски Цар.
  Судбина Србије није да се/бе/ “БИЈЕ“, већ да се БРАНИ од силника
  који је непрекидно БИЈУ – од Косовског боја до Првог и Другог србског
  устанка,Првог и Другог балканског рата, Првог и Другог светског рата,
  па све од Трећегсветског рата, нападом на Србе у Србији Хрватској,
  БиХ, Црној Гори од1991. закључно са 1999-ом – оружано, а после тога и
  неоружано – тзв ХИБРИДНИМРАТОМ – “сведимензионално“’, укључив и
  УБИЈАЊЕ БОГА У СРБИМА, што последња догађања са биотероризмом
  и забраном одласка у цркве на ВАСКРС то и потврћује.
  Не – “СУДБИНА/“, већ ПРОМИСАО БОЖИЈА је да се СРБИЈА БРАНИ,
  што и чини – БРАНИ СЕ ТРПЉЕЊЕМ.
  Говори СРБски да те цео свет разуме: НЕ “ЛОГОС“, већ – РЕЧ
  СРБ = Слови Реч Божију!
  СРБ = Сила Речи Божије!
  Има једна анегдота у вези са “ЛОГОСОМ“, по чувење везана за Епископа
  Иринеја бачког.
  Док је делио нафору, прилази му једна старица, да прими нафору, а он је
  упита. “Бако /Сестро, како Вам се свидела проповед?
  А Бакица, мало збуњена, рече: ‘Све је лепо, само шта Вам је то
  – ЛОГОС, ЛОГОС, ЛОГОС…’?! „

 9. Korona virus je toliko nepoznat i neuhvatljiv, da ni najveci strucnjaci na svetu jos uvek ne znaju tacno kako deluje, koliko traje, na koje sve nacine se prenosi, zasto su deca manje izlozena . . . Iznenadjene i nespremne, drzave su preduzele niz razlicitih (nekad i kontradiktornih) mera da bi sacuvale narod. Bilans tih mera cemo znati mnogo, mnogo kasnije.

  Obzirom da ce izlaz iz konfinacije biti mnogo komplikovaniji od ulaza u nju (totalna zabrana kretanja), zelim da ovim putem zahvalim epidemiolozima g Konu, gdji Kisic i njihovim kolegama na dosadasnjoj borbi protiv pandemije u Srbiji.

 10. Било би добро и корисно да се поштовани проф. В. Димитријевић подсети на Главне хришћанске врлине и Главне (смртне) грехе, а посебно на Гордост. Може их пронаћи у Црквеном календару СПЦ.

 11. Деда Ђоле је толико провидан и препознатљив, да не треба бити никакав стручњак да би се знало да ће бранити неку олош коју ни Дунав не може опрати… Када би овим путем престао да тастатуру користи за реемитовање емисије „Поздрави и жеље“ која се емитовала још у време рахметли Тита, овим путем би му били захвални многи читаоци…

 12. Поштовани Универзитетски Професоре,
  Ово је одговор упућен Вама.
  Најпре да вам се захвалим на указаној омашци и исправци везаној за тачку иза титуле доктора. Заиста, фокусирао сам се на суштину а формалне, мање битне ствари занемарио. Још једном, хвала.
  Молим Вас да прочитате мој коментар још једном, иако верујем да сте га детаљно прочитали. Међутим, ако га прочитате поново, увидећете да се нисам обратио Вама већ аутору текста. Видим да сте ви одговорили уместо аутора, оправдавајући његове ставове даљом дисквалификацијом др Тепавчевић (овог пута стручном) јер је, изгледа, начинила тако страшан преступ и завршила не факултет Мегатренд, не факултет Сингидунум, већ државни факултет у Косовској Митровици.

  Молим Вас да ми одоговорите, ако већ сматрате да докторат са факултета у Косовској Митровици није никакав стручни и научни аргумент, да ли заиста сматрате да је у реду да због тога неко, било ко, има права да је назива, цитирам, ”посвећеница ријалити погледа на свет” и „one dimensional woman“?
  Да ли то значи да је, исто тако, у реду и све остале даме, које су завршиле овај факултет или докторирале или раде као стручни и научни сарадници на овом факултету, називати истим, погрдним називима?!
  Још једном, подсећам да господин Димитријевић није критиковао рад др Тепавчевић, није критиковао њене одлуке и нудио контрааргументе, већ је, сасвим јасно упутио личне увреде.
  Да ли је, заиста, могуће да оправдавате личне увреде тиме што је неко завршио или докторирао на овом факултету?
  Један од наших еминентних правника, брилијантни Дејан Мировић је доцент, ето, баш на овом факултету. Хоћете ли и њега вређати због тога?

  Речи које је упутио господин Димитријевић су, без сваке сумње, недостојне његовог имена и репутације. Недостојне су православног хришћанина, домаћина и џентлмена. Очекујем да ће наш брат у Христу, поново пронаћи благост у срцу и увидети да је срџба (гнев) грех, и да у налету љутње речима треба баратати пажљиво подједнако колико и мачем.

  На крају написаног морам да кажем, поштовани Универзитетски Професоре, да сте ме навели да урадим једно мало истраживање. Допустите ми да, овога пута, научим нешто ја вас: др Тепавчевић НИЈЕ завршила Медицински факултет у Косовској Митровици, завршила је Медицински факултет у Београду. НИЈЕ ни магистрирала на факултету у Косовској Митровици, нити је тамо била доцент ни ванредни професор. Све ове успехе др Тепавчевић је постигла на факултету у Београду.
  Суштина је – чак ни овај аргумент који сте навели (а који је сам по себи, суштински, погрешан) није тачан, већ је клевета.
  Није ли вас срамота, поштовани Универзитетски Професоре?

  Остале читаоце, покушао бих само да упутим да прочитају оно што пишем са довољном пажњом. Ја сам против увреда, против сам тешких речи за које ни не знате да ли ће вам сутра бити на душу грех.
  Извините ако сам негде омашио тачку. Или запету.

 13. Pa evo zanimljivih pitanja : Zasto umesto prsate zamenice, ne daju direktorku da daje komentare ? Bila je jednom, skromna zena ali nije lik za kameru. Znamo za taj vas epp ! A za kona ? Pa bese u nekoj istrazi za vreme gejtsovog svinjskog gripa, kad je kupio sa tomicom vakcine za 4 miliona evra, a posle toga sve unistene ? I ? I ? Pa kad ce vec jednom da odgovara taj nevaljali kurir iz zdravstva i uopste sa vlasti ?
  Poznati su nam ti koji se svickaju vlasti. Zovu vas botovi, ali da znate, Dimitrijevic jako dobro zna kako djavoli i njihove sluge rade. On ih stalno pronalazi, ima ih mnogo na vlasti, ali su ga nadrljali. Ajd Dimitrijevic i njemu slicni pravoslavci, ali vi takvi sto uzeste Boga za protivnika, pa vi stvarno niste normalni. Oprosti im Boze, otpecati im duse da budu ponovo ljudi !

 14. Одговор Николи:

  Сваким иоле нормалном човеку не би пало на памет да дисквалификује колегу само зато што је професор на Медицинском факултету у К. Митровици, и при томе ја нисам говорио о томе да је она завршила факултет у К. Митровици, већ да је професор у К. Митровици. Та је чињеница овде била наведена да би показала вашу елементарне неписменост, јер се иза титуле доктора наука или доктора медицине не пише тачка. На ово сам морао брутално да Вам скренем пажњу, пошто сте „херојски“ покушали да дисквалификујете г. Димитријевића, човека ренесансни знања, тако што сте се сакрили иза тзв. струке. Данас је свако „стручњак“, па и госпођа „лапзуз“, која, на жалост, личи на велику већину наших професора са свих универзитета, који речју умног колеге Ристивојевића личе на обичне фахидиоте. Са таквима било би досадно провести и петнаест минути у кафани.

Оставите коментар