Протојереј-ставрофор Гојко Перовић: Свештенство замолило верни народ да не иде у литију на Цетињу

Протојереј-ставрофор Гојко Перовић казао је како најављена литија на Цетињу неће бити одржана „ради умножења поверења и љубави међу грађанима Цетиња“

Цетињски манастир (Фото: Митрополија црногорско-приморска)

Ректор Богословије Светог Петра чудотворца Цетињског и парох цетињски Гојко Перовић рекао је за Спутњик да је „свештенство замолило верни народ са Цетиња да се у литије ипак не иде, него да се одржи молебан у манастиру — без шетњи, ради умножења поверења и љубави међу грађанима Цетиња“.

Раније је било најављено да ће у четвртак (23. 1. 2020) бити одржана прва литија на Цетињу у знак протеста због усвајања Закона о слободи вероисповести.

Након тога се на Фејсбуку појавила фотографија с великим транспарентом на којем је писало: На Цетиње нема шетње.

Група грађана Цетиња за данас је најавила шетњу са истом поруком, али, наводно, ни тај скуп неће бити одржан.

Поводом најављене литије на Цетињу екстремисти су истакли транспарент ‘На Цетиње нема шетње’ (Фото: Спутњик)

Медији блиски властима у Подгорици извјештавају да „као одговор на најављену шетњу Цетињем, друштвеном мрежом ’Фејсбук‘ кружи фотографија на којој је велики транспарент на којем пише: ’На Цетиње нема шетње‘“.

Атмосферу је додатно подгријао и Срђан Кусовац, шеф Владиног Бироа за односе са јавношћу и савјетник премијера Црне Горе Душка Марковића, који је на свом налогу на Фејсбуку такође подијелио фотографију на којој група момака држи развијен транспарент на којем пише „На Цетиње нема шетње“.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 22. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. ……….парох цетињски Гојко Перовић рекао је за Спутњик да је „свештенство замолило верни народ са Цетиња да се у литије ипак не иде, него да се одржи молебан у манастиру — без шетњи, ради умножења поверења и љубави међу грађанима Цетиња“
    ++++
    Баш лепо, и дирљиво !
    Иначе ? спреман је и сценарио, без умножења поверења и љубави међу грађанима Цетиња“

    https://vaseljenska.net/2020/01/23/oj-cetnici-i-ta-vasa-brada-brijace-je-lovcenska-brigada-pevalo-se-na-cetinju/

Оставите коментар