НП Отаџбина: Авио-линијом Београд-Приштина заокружује се државност тзв. Косова

Пре годину дана, у тишини и мраку, Србија се одрекла неба изнад Косова и Метохије што је била увертира за садашње отварање авионске линије

Народни покрет Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“ апсолутно је сагласан са ставом министарства спољних послова Русије да је данас главни безбедоносни проблем на Балкану формирање војске Косова. Формирање војске Косова је супротно Резолуцији 1244 СБ у којој се изричито наглашава да све паравојне формације на Косову и Метохији морају да се разоружају и расформирају.

Нажалост, уз подршку пре свега земаља Запада, нарочито оних које су признале независно Косово, формирана је војска Косова. Оно што пада у очи, јесте да формирање војске Косова има и прећутну сагласност председника Србије Александра Вучића. Сетимо се само да је после формирања војске Косова он затражио хитну седницу СБ на којој ни једном речју није споменуо формирање војске Косова, него је говорио о повећању стопе пореза на робу из централне Србије која иде према јужној српској покрајини. Ни дан-данас из устију Александра Вучића никада неће моћи да се чује негодовање због формирања војске Косова него само због повећања стопе пораза. Само идиоту не може да буде јасно да је за Србију много већи и тежи проблем стварање још једне војске на њеном тлу, него повећање пореза на робу из централне Србије.

И не само то. Председник Србије за разлику од свих својих претходника од 1999. године пристао је да се отвори авионска линија Београд-Приштина. Обмањује и лаже да се тиме не признаје независно Косово што је гола неистина. Управо се отварањем ове авионске линије заокружује државност самопроглашене републике Косово. Добар део путника из Србије који буде путовао према јужној српској покрајини на пасошима ће имати утиснут жиг непризнате републике Косово. Шта је то него посредно признање сепаратистичке творевине на тлу Србије?

Фото: Твитер налог Ричарда Гренела

Пре годину дана, у тишини и мраку, Србија се одрекла неба изнад Косова и Метохије што је била увертира за садашње отварање авионске линије. О томе је тек стидљиво могло да се прочита да је Србија контролу неба седам километара над Косовом и Метохијом препустила Мађарској. За сада се српски диктатор у лику Александра Вучића одрекао Небеске Србије а сутра ће нормално и оне земаљске. Он каже, где по обичају лаже и што није ништа ново, да се отварањем авионске линије Београд-Приштина не прејудицира решење статуса Косова и Метохије што није тачно. Уосталом, не би сви амерички званичници почев од Доналда Трампа до америчког амбасадора у Београду Ентонија Годфрија то отварање назвали новом победом. А управо су САД главни промотери независног Косова.

Следеће шта је на реду су делови Електропривреде Србије лоцирани на Косову и Метохији. Не треба бити много паметан па закључити да ће и по овом питању председник Србије бити јако кооперативан као што је био за све време своје владавине када је предавао иниститицује српске државе у јужној српској покрајини почев од полиције, судства, телекомуникација…

Ако је и од издајника, много је.

Како радили, тако нам Бог помогао.

Косовска Митровица, 22.01.2020. године
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“

Прочитајте јошCategories: Преносимо

Tags: , , , ,

Оставите коментар