Доналд Трамп: Успостављање линије између Србије и Косова још једна велика победа

Први пут у последњих двадесет пет година биће успостављени директни летови између Србије и Косова – још једна победа, написао Трамп на Твитеру

Доналд Трамп (Фото: Бета/АП)

Председник САД Доналд Трамп огласио се на свом Твитер налогу поводом потписивања писма о намерама о обнови авио-линије Београд-Приштина, уз оцену да је то „још једна победа”.

„Сви су говорили да се то не може остварити. Међутим, први пут у последњих двадесет пет година, биће успостављени директни летови између Србије и Косова. Још једна победа – захваљујући амбасадорима Роберту О’Брајену и Ричарду Гренелу”, написао је Трамп на Твитеру, уз фотографију са церемоније потписивања споразума, пренео је Танјуг.

Делегација Министарства привреде Србије потписала је јуче у Берлину писмо о намерама са компанијом „Луфтханза” о обнови авио-линије Београд-Приштина.

Писмо о намерама потписано је у америчкој амбасади у Берлину, у присуству амбасадора САД и специјалног изасланика америчког председника за дијалог Београда и Приштине Ричарда Гренела и америчког саветника за националну безбедност Роберта О’Брајена.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 21. 1. 2020)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар