Српска листа: Нећемо спречавати формирање косовских институција које ће радити у интересу Срба

Српска листа никад неће бити кочничар формирања институција које ће радити у интересу српског народа, изјавио потпредседник Српске листе Игор Симић

Игор Симић, потпредседник Српске листе (Фото: Инсајдер)

Српска листа неће дозволити дискриминацију српског народа и његових легитимних представника на Косову и Метохији, али неће ни спречавати формирање косовских институција које ће радити у интересу Срба и осталих неалбанаца, изјавио је данас потпредседник Српске листе Игор Симић.

Реагујући на изјаву лидера Самоопредељења Аљбина Куртија да ће разговарати са представницима Српске листе као најјаче странке косовских Срба, Симић је рекао да ће Српска листа „захтевати да се поштују права српског народа и да се престане са дискриминацијом Срба на Косову и њихових легално и легитимно изабраних представника унутар институција“.

„Српска листа никад неће бити кочничар формирања институција које ће радити у интересу српског народа, али и осталих неалбанаца на простору Косова и Метохије“, навео је Симић за телевизију Мост.

Лидер Покрета Самоопредељење и кандидат за косовског премијера Аљбин Курти изјавио је данас да ће се састати с представницима Српске листе и разговарати с њима о испуњењу уставне обавезе – давању министарства припаднику српске заједнице.

Курти је по окончању избора изјавио је да ће прве недеље у премијерској канцеларији започети разговоре са Србима са Косова о формирању косовске владе, али да неће разговарати са Српском листом.

Курти је потом рекао да ће поштовати Устав када је у питању именовање једног министра из српске заједнице, али да Српска листа неће бити у владајућој коалицији.

Опрема: Стање ствари

(Инсајдер, 17. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. Српска листа неће дозволити дискриминацију српског народа и његових легитимних представника на Косову и Метохији, али неће ни спречавати формирање косовских институција које ће радити у интересу Срба и осталих неалбанаца, изјавио је данас потпредседник Српске листе Игор Симић.
  ++++
  Бедна г…… која имају образа да говоре о интересу србског народа на КиМ, а до сада су као слуге београдског управника логора учествовали са шиптарима убицама срба, у доношењу свих одлука на штету нашег народа.
  За њега је бар јасно када је дао обећање: „ Тата бићемо заједно у нашој republjik kosova „

  https://glassrbijeinfo.wordpress.com/aktuelno-2/sokantno-albanac-na-celu-srbije/

  Беда и најгора мизерија !
  Да им није шиптарских јасли на којима су научили да пасу одавно би поцркали од глади.

Оставите коментар