„Чико” са шајкачом на флашама „Кока-коле” узнемирио купце у Сплиту

Купци у Сплиту изненадили су се када су на етикети омиљеног пића видели лик насмешеног господина са брковима, црним прслуком и шајкачом на глави

Фото: Промо/Политика

Лик са шајкачом, брковима и црним прслуком освануо је на флашама „Kока-коле” у Сплиту и изазвао негодовање великог броја купаца.

На етикети је наведено да је земља порекла „Kока-коле” Србија, а увозник Црна Гора.

Како преноси „Спутњик”, купци у једној продавници у Сплиту изненадили су се када су на етикети омиљеног пића видели лик насмешеног господина са брковима, црним прслуком и шајкачом на глави.

Фотографија верзије тог пића из Србије ускоро се проширила интернетом, а многи су се запитали „шта она ради у хрватским продавницама”.

Претпоставља се да су хрватски трговци одлучили да купе верзију из Србије, јер је јефтинија од оне на хрватском тржишту.

​Како преноси РТРС, грађани Сплита сматрају да је та „Кока-кола”, наводно, „лошијег квалитета од хрватске, односно од оне која се пуни у Хрватској, али има нижу цену”.

Хрватски медији преносе да је „чико” са етикете део службене „Кока-Колине” кампање „Славимо када смо заједно”, која се емитовала у Србији.

Није јасно да ли су српске „Кока-коле” случајно завршиле на хрватском тржишту или су власници трговина одлучили за јефтинију верзију, али оно што јесте јасно то је да је некима у Хрватској веома засметао лик са шајкачом.

Слична ситуација се десила пре две године у Загребу, када је једна жена на „Фејсбуку” објавила да на „Кока-коли” коју је купила пише да је производ увезен из Србије и да укус није исти као из Хрватскe.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 3. 12. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Да гледамо ми себе,

    Наредба zlikovca Franje Josifa је гласила: “Према становништву у Србији не сме се имати никакве милости!“ То је значило уништи све што је србско, убити све што србски говори! Јадар и Мачва су 1914. Године доживели доследно спровођење у дело те ужасне наредбе, спасло се само оно што је побегло. Ево само мали део исповести србских војника који су дошли после дивље и нечовечне аустроугарске војске у села Мачве: “У једној кући пронађено је 15 жена са ситном децом – сви исечени на комаде, а у другој – седам укућана грозно искасапљених заједно са псом. … у једној кући наишли смо на шесторо заклане деце. У следећој кући наишли смо на четворо деце са одсеченим главама стављеним поред њих, а на петом остала глава да виси… Деца су била поређана на столовима. У селима смо наилазили на људе обешене изнад кућног прага, или повешане о стабла воћака, и то старци, жене и деца, или су пак поклани у кућама и двориштима…“.

    https://srbin.info/pocetna/aktuelno/neprijatelj-provocira-preti-i-koristi-nas-zaborav-i-neznanje/

    Они, којима не смета лик овог убице, и љубитељи су „ еуропских вредности „ данас у логору Србија из тегле са његовом етикетом једу маслине.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading