Војислав М. Станојчић: Вучићева захвалница ојађеним пензионерима

И готово сви које је поштар обрадовао на овај начин, могу само да се чуде, пошто немају никакве везе са поменутом странком, а још мање су могли да претпостављају да она има њихове адресе и податке о висини њихових пензија

Писмо-захвалница које је Александар Вучић послао пензионерима (Фото: Курир)

Човек кога опљачкају разбојници, вероватно ће се веома зачудити ако му  они касније  пошаљу писмо-захвалницу  због тога што су му отели новац. Међутим, после првобитног изненађења, схватиће да га они, заправо, завитлавају, уједно показујући колико потцењују његове умне способности.

Нешто слично дешава се ових дана у Србији „богатим“ пензионерима, онима чије су месечне пензије биле пре четири године  веће од 25.000 динара, а којима сада на кућну адресу стижу писма-захвалнице. Пошиљалац је СНС, тачније, њен председник Александар Вучић.

И готово сви које је поштар обрадовао на овај начин, могу само да се чуде, пошто немају никакве везе са поменутом странком, а још мање су могли да претпостављају да она има њихове адресе и податке о висини њихових пензија, односно, да су им биле умањиване пуне четири године.

Овим писмом председник напредњака  захваљује пензионерима на пожртвовању током радног века, а и помоћи коју су исказали „приликом спасавања Србије кад је то било најтеже, јер се земља налазила пред банкротством“. Он зна колико су биле тешке и болне промене које је од 2014. морао да спроводи, а да су пензионери, „за разлику од многих других политичких чинилаца, показали мудрост, памет и одлучност да помогну својој Србији“.

И то није крај похвала оштећеним пензионерима: „Без ваше тихе (!!!) а тако моћне подршке , сигуран сам да ни Влада Србије, ни ја, не бисмо се усудили, нити  бисмо могли  да све то спроведемо“. (Очигледно није чуо или је заборавио да су се пензионери обраћали Уставном суду због незаконитог умањења пензија, а овај је решио спор тиме што  изјаснио ненадлежним.)

На крају писма жели да се лично захвали пензионерима који су пружили подршку „нашој Србији да се економски подигне са колена, знајући да је то могуће постићи само дубоким резовима, а не празним причама и олаким обећањима“. Следе и речи охрабрења, ведрији поглед у будућност: „Ваша пензија биће све већа, гарантована и подупрта све снажнијом српском економијом. Пензије ће у будућности бити увек веће од раста трошкова живота“.

И затим  обећање пуно неоправданог оптимизма, као и увек. „На крају желим још само да вам кажем да ћу ову врсту скромног и смерног извештаја вама, који сте наши родитељи, увести као обавезу које ћу се редовно придржавати и обавештавати вас на време о свему што радимо и, надам се, о успесима које постижемо“.

Све лепо и красно, ојађеним пензионерима после овог текста који изазива морску болест, остаје да се питају (а знају да  неће  добити одговор док садашња владајућа коалиција држи све у својим рукама, па можда  ни касније) којим су путем подаци и адресе добровољно опљачканих пензионера стигле у Српску напредну странку. И да ли можда она поседује и друге поверљиве податке о њима?Categories: Судбина као политика

Tags: , , , ,

Оставите коментар