Русија Сирији поклонила три система С-300

Русија је Сирији поклонила три комплета ракетних система С-300ПМ, од којих сваки садржи осам лансера, јавља данас Тас позивајући се на војне дипломатске изворе

Ракетни систем С-300 (Фото: Википедија)

„Првог октобра, три батаљонска комплета система С-300ПМ од по осам лансера испоручена су Сирији”, рекао је неименовани извор, преноси Танјуг.

Ти системи су, према речима истог извора, раније били распоређени у једном од пукова руских ваздухопловних снага, које сада користе системе „Тријумф” С-400.

„Системи С-300 су ремонтовани у руским војним предузећима, у добром су стању и способни су за извршење борбених задатака”, рекао је исти извор, напоменувши да су системи С-300ПМ Сирији испоручени без икаквих трошкова са сиријске стране.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 10. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Страшно је колико Русија арчи животе својих људи. Требало је да погине 15 људи, па да испоручи нешто на шта се иначе уговором обавезала, доста раније. Ономад, Турци им сруше авион, изгину пилоти и спасиоци, па онда уведу санкције Турској и дају ловачку пратњу бомбардерима. Руска историја је узалудно арчење људских живота, посебно у XX веку.

Оставите коментар