Свештеник Ненад Илић: Како смо упропастили шансу да добијемо ништа

Великом мајстору секте није остало ништа сем да уради оно што су сви знали да ће урадити већ на почетку досадног балета

Свештеник Ненад Илић (Фото: Медија центар)

Велики мајстор секте изјавио је да су „плач и кукњава добили прву рунду“. И да се плаши да „у покрајини нећемо добити нову шансу“.

Пред успаваном публиком којој испарава и последњи остатак воље и памети он слоновски деликатно изводи авангардну балетску представу „Цар је го“, чији сценарио предвиђа да он потпише оно што никад од Срба није помишљао да потпише, а да притом нико то не примети.

У првом чину покушао је да обавезу коју је прихватио да би био на власти пребаци на цео српски народ, али услужни маркетиншки магови прогнозирали су да то неће успети.

У другом чину убацио је немогућу коску о подели Свете земље, коју очигледно не може да подржи „јавност“ и „демократска већина“ (као уосталом и нико од његових налогодаваца), али њему даје могућност да окриви своје неистомишљенике да су упропастили шансу „да се добије нешто“.

И ето сад – није му остало ништа сем да уради оно што су сви знали да ће урадити већ на почетку досадног балета.

Кад ће публика почети довољно гласно да звижди и баца покварена јаја на неталентованог извођача?

Дај Боже да буде пре краја представе. Јер кад се заврши, остаје нам само да се разиђемо куд који.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фесјбук страница свештеника Ненада Илића)Categories: Преносимо

Tags: ,

1 reply

  1. Одлична прича Ненада Илића. Већ пет година гледамо балетана који изводи све могуће пируете осим оне због које је ангажован. И сад, пред крај представе, он пребацује публици : “моја косовска политика је доживела пораз зато што ви више волите да плачете над нечим што је давно изгубљено”.

    И не само зато. Он који држи и владу и парламент и најутицајније медије, он који побеђује на свим изборима од месне заједнице па навише, он тврди да је поражен од Соње Бисерко, Саве Јањића и Раде Трајковић.

Оставите коментар