Српски национални форум: Било какво решење за КиМ није решење

Српска листа има право да наступа у своје име, али не и у име српског народа, а поготову нема права да своје ставове јавности у Србији ван КиМ представља као ставове српског народа, напросто јер су неистинити

Манастир Грачаница (Фото: Википедија )

Поводом учесталих изјава представника политичке организације под називом Српска листа,  у којима се изјављује да је „већински став“ српског народа на КиМ да подржи решење за КиМ које Београд предложи, па ма какво оно било, Српски национални форум изјављује своје неслагање са таквом констатацијом.

Српска листа има право да наступа у своје име, али не и у име српског народа, а поготову нема права да своје ставове јавности у Србији ван КиМ представља као ставове српског народа, напросто јер су неистинити. Српски народ се неће одрећи Косовског завета и на себе товарити последице Лазареве клетве, па ма како му тешко било. Челници Српске листе могу да окушају Лазареву клетву, али само на својој кожи и у своје име.

Истовремено СНФ снажно подржава ставове СПЦ и нашег архипастира, владике Теодосија, јер они заиста и представљају већински став српског народа.  Истовремено СНФ осуђује нападе који су из политичких кругова и неких медија усмерени на нашег архипастира.

Коначно, СНФ упозорава да ће у случају неповољног решења које се иначе и најављује из политичких кругова у Београду,  доћи до још једног, можда коначног егзодуса српског народа са КиМ, као и девастације његових културних и религијских центара. Такво решење ни СНФ, а ни српски народ не могу да подрже.

Грачаница, 26.07.2018.

Опрема: Стање ствари

(Информативна служба СНФ, 26. 7. 2018)

Advertisements


Категорије:Вести над вестима

Ознаке:, , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s