Српски официр ухапшен због сукоба са активистима СНС

Војни синдикат, тврди да је у питању опасан преседан јер се полицијском репресијом часни војници хапсе само што су у свом стану, затражили увид у спискове где се налазе имена њихових породица.

Активисти СНС-а прикуљају „сигурне гласове“ на Општини Звездара (Фото: Данас)

Члан Војног синдиката Србије, капетан В.М, данас је ухапшен јер је имао сукоб са активистима владајућих странака.

Активисти ових дана незаконито од стана до стана узнемиравају грађане Београда прикупљају тзв „сигурне гласове“ по одређеним списковима, саопштио је синоћ Војни синдикат Србије. Капетан В.М, је тражио да види списак и питао активисте одакле им подаци о његовој породици, наводи се у саопштењу, „при чему је од њих вређан и тако дошао у вербални сукоб”.

– Пријављен је од стране активиста који су се представили као чланови СНС, због чега је лишен слободе и приведен у Полицијску станицу Звездара због наводног насилничког понашања – наводи ВСС.

Раније током дана СНС је сопштила да су у Ртањској улици у београду физички нападнути омладинци СНС, активисти Н. Г. и Н. С, док су учествовали у страначким активностима у оквиру кампање. На активисте СНС насрнуо је мушкарац који је младића Н. Г. ударио руком у нос, а девојку Н. С. ошамарио и гурнуо у груди, отео им страначки материјал који су носили, уз псовке и најтеже увреде, наведено је у саопштењу.

Српска напредна странка истакла је фе шокирана „овим монуструозним физичким нападом на омладину СНС, који су нападнути само зато што су чланови СНС, који су пристојно и на достојанствен начин обављали редовне страначке активности“.

Војни синдикат, међутим тврди да је у питању опасан преседан јер се полицијском репресијом часни војници хапсе само што су у свом стану, затражили увид у спискове где се налазе имена њихових породица.

– Постављамо више него логично питање: ко се насилнички понаша у овом догађају, да ли они који узнемиравају грађане или они који тако нешто не дозвољавају и бране своје породице? Режимски медији су брже боље почели са сатанизацијом поштеног српског војника који је у служби више пута похваљиван и награђиван и који ради на најодговорнијим дужностима у систему одбране – навео је Војни синдикат.

Они су позвали министра Александра Вулина да реагује поводом ове накарадне демонстрације политичке моћи и заштити своје запослене. У противном Војни синдикат Србије, како се наводи, наћи ће начина да се саморганизује и помогне свом члану.

– Ово је још један од доказа да Србија пропада у погледу основних људских права и слобода и да се враћа у доба једноумља и Голог Отока – закључују војни синдикалци.

Нова странка је синоћ саопштила да захтева моменталне оставке министра одбране и министра унутрашњих послова, Александра Вулина и Небојше Стефановића, чиме би јасно дали до знања да не стоје иза малтретирања часних војних лица и злоупотребе полиције и власти у сврхе Александра Вучића и његове страначке камариле.

– Захтевамо и од полиције да одмах реагује по службеној дужности и поднесе кривичну пријаву против председника Српске напредне странке Александра Вучића због злоупотребе службеног положаја и подстицања других лица на кривично дело, будући да активисти СНС раде оно што им наложи партијски шеф. Такође, пријаву против Александра Вучића као овлашћеног лица и законског заступника СНС, полиција мора поднети и испитати га, како би дошла до сазнања одакле активистима бирачки спискови, јер се само на њима налазе пописани сви чланови једног домаћинства – наводи Нова странка.

Вељко Мијаиловић: Не треба хушкати полицију на војску

Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије (Фото: Медија центар)

Полицијски синдикат Србије се огласио саопштењем у коме оштро осуђује злоупотребу полиције у политичке сврхе. Како се наводи, повод за реакцију је “инцидент када је један од највиших руководилаца Полицијске станице Звездара ухапсио капетана Војске Србије који се сукобио са активистима Српске напредне странке”.

„Не треба хушкати полицију на војску. Врло је штетно злоупотребити полицију и војску у скупљању изборних поена. Не требају полицајци да слушају политичке диктате, већ да слушају закон. Полиција и војска су изнад политике и не треба полицију користити у застрашивању грађана. Без присуства војне полиције, самовољно хапсити официра Војске Србије, зато што не жели да му страначки активисти куцају на врата и узнемиравају, јесте стављање полиције у службу политике, а то је нешто чему ће се Полицијски синдикат Србије најодлучније супротставити”, каже Вељко Мијаиловић, председник Полицијског синдиката Србије.

Позив за сведоке

Војни синдикат позвао је све грађане који су спремни да сведоче о овом немилом догађају да се јаве Војног синдикату Србије на број телефона 066/27-11-01 или мејлом на antikorupcija@vojnisindikatsrbije.rs

Наслов и опрема: Стање ствари

(Danas, 13. 2. 2018)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар