Патријарх демантовао да је демантовао реченицу да Косово „не сме да се поклони“!

Београд, 26. 8. 2017. (С*ање ствари) – Суочен са све чешћим одобравањем и цитирањем реченице „Косово не сме да се отуђи ни поклони“, патријарх српски г. Иринеј одлучио је да повуче деманти! Наиме, прво је патријарх за РТС (пренео и Танјуг) изјавио да „оно што се поклони то је за свагда изгубљено“, али је онда демантовао да је уопште давао изјаве о „унутрашњем дијалогу“ о Косову и Метохији. У заплету достојном најбољих шпанских серија, патријарх је данас, у поверењу, рекао да повлачи деманти демантија – што би значило да његова изјава да КиМ не сме ни да се поклони ни отуђи ПОНОВО ВАЖИ!!!

Сензационалном обрту претходило је, јавља наш Фејсбук инсајдер са иницијалима Д. Б., реаговање владике бачког Иринеја који је цитирао демантовану реченицу патријарха као ПРАВУ: „Став апсолутне већине припадникâ Српске Православне Цркве, неизмењен вековима, – а и, по свему судећи, неизмењив у будућности, – лаконски је формулисао Патријарх српски Иринеј на следећи начин: ’Апелујемо на наше државнике да не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење Косова и Метохијеʻ.“ Када су и Двери подржале демантовану реченицу, патријарх није имао куд но да призна да је ипак стао на браник Косова и Метохије.

Мали проблем представљала је чињеница да је деманти патријарха објавила црквена ТВ Храм, што се каже постоји „живи снимак“, али у свом демантију демантија патријарх Иринеј наводи да су „непознате особе монтирале видео запис“ и да он чак „није ни чуо за ту телевизију Храм“.

Изјава која је била демантована пре најновијег демантија

Ко је кривотворио патријарха, да ли је веродостојна изјава, деманти изјаве или деманти демантија – показаће истрага која је у току!

(С*ање ствари)



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , , ,

2 replies

  1. Цењено С*ање, истрага је тренутно у мртвој тачки “или-или”. Мешовита комисија за унутрашњи дијалог поводом изјаве-демантија-демантијидемантија не може да се усагласи. Или је ДБ сарадник ИС*, или је ИС* сарадник ДБ, или су и једни и други сарадници једног и другог?!

    До доласка у мртву тачку, Мешовита комисија је утврдила да су и веродостојна изјава и њен демантиј – некривотворени! А да ли је деманти демантија патријарха српског Иринеја задња реч владике Иринеја бачког сазнаћемо после његовог следећег ћерања са Драговићем и Вечерњим новостима? Основано је претпоставити да ће владика демантовати сам себе као 2013-те када је увођењем Olyksandr Vuchych-а у САСабор и молитвом за успех ткз. бриселског споразума дематовао месец дана ранију изјаву о Уставу Србије као камену темељцу његовог односа према срцу Србије.

    * ИС = Информативна служба СПЦ

    #рашомон

  2. ‘Деманти мантија’ испаде веома снисходљив и млићкав.
    Овако недефинисан став, оставља утисак као да су им руке везане, односно, као да их неко спутава да гласно и јасно реагују. Искрено, очекивао сам снажнију реакцију, како Д.Б.тако и канцеларије Православних заложника (КПЗ).

    Како ћемо у држави Србији разрешити било које важно питање или отклонити било који проблем, ако надлежни, забијањем главе у песак беже од својих одговорности, неиспуњавајући законом прописане обавезе за које су плаћени?

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading