Ознаке

, , ,

Његова светост патријарх српски Иринеј рекао је да није давао никакве изјаве поводом позива предсједника Србије Александра Вучића на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији.

Патријарх је, демантујући вијест коју су пренијели медији да је поводом Вучићевог позива на унутрашњи дијалог изјавио да Косово не смије да се отуђи, ни поклони, рекао да није давао никакве изјаве.

Он је навео да у Београду није био скоро двије недјеље, пошто је био у Америци, те да је тек јуче имао прилике да прочита неке изјаве које се приписују Цркви.

– Није немогуће да је то неко други /рекао/, па новинари кажу – информација од Цркве. Не кажу од кога у вези питања која се постављају – рекао је патријарх Иринеј за црквену телевизију „Храм“.

Вест на сајту Политике коју је патријарх демантовао

Вучић је недавно позвао на унутрашњи дијалог о Косову и Метохији, да би се пронашло реално и трајно рјешење тог питања, без сукоба.

Извор: СРНА

(РТРС, 28. 7. 2017)

Постаните приложник-сувласник Стања ствари!

Поштовани читаоче,

Ваш и наш сајт објављује критичке, ауторске текстове и преводе који се односе на српско стање ствари, српске друштвене, политичке, економске, верске и културне прилике, као и на најважнија дешавања широм света.

Сви садржаји на нашем сајту доступни су бесплатно.

Стога вас молимо за помоћ, како бисмо остали независни од било ког центра моћи и како бисмо суштински унапредили рад нашег заједничког пројекта – српског Стања ствари.

Како нам све можете помоћи прочитајте на ОВОЈ СТРАНИЦИ.

Такође, молимо вас да се прикључите нашој страници на Фејсбуку и/или налогу на Твитеру.

Advertisements