Ознаке

, , , , ,

Београд, 26. 8. 2017. (С*ање ствари) – Суочен са све чешћим одобравањем и цитирањем реченице „Косово не сме да се отуђи ни поклони“, патријарх српски г. Иринеј одлучио је да повуче деманти! Наиме, прво је патријарх за РТС (пренео и Танјуг) изјавио да „оно што се поклони то је за свагда изгубљено“, али је онда демантовао да је уопште давао изјаве о „унутрашњем дијалогу“ о Косову и Метохији. У заплету достојном најбољих шпанских серија, патријарх је данас, у поверењу, рекао да повлачи деманти демантија – што би значило да његова изјава да КиМ не сме ни да се поклони ни отуђи ПОНОВО ВАЖИ!!!

Сензационалном обрту претходило је, јавља наш Фејсбук инсајдер са иницијалима Д. Б., реаговање владике бачког Иринеја који је цитирао демантовану реченицу патријарха као ПРАВУ: „Став апсолутне већине припадникâ Српске Православне Цркве, неизмењен вековима, – а и, по свему судећи, неизмењив у будућности, – лаконски је формулисао Патријарх српски Иринеј на следећи начин: ’Апелујемо на наше државнике да не смеју никада да дају своју сагласност на отуђење Косова и Метохијеʻ.“ Када су и Двери подржале демантовану реченицу, патријарх није имао куд но да призна да је ипак стао на браник Косова и Метохије.

Мали проблем представљала је чињеница да је деманти патријарха објавила црквена ТВ Храм, што се каже постоји „живи снимак“, али у свом демантију демантија патријарх Иринеј наводи да су „непознате особе монтирале видео запис“ и да он чак „није ни чуо за ту телевизију Храм“.

Изјава која је била демантована пре најновијег демантија

Ко је кривотворио патријарха, да ли је веродостојна изјава, деманти изјаве или деманти демантија – показаће истрага која је у току!

(С*ање ствари)

Advertisements