Весна Бојовић: Захвалност светом Нектарију Егинском за оздрављење

Писмо проти Ненаду Андрићу

Помаже Бог, оче Ненаде,

sv-nektarije-3У молитвама упућеним нашем драгом Светом Нектарију дала сам обећање да ћу своје оздрављење објавити путем Вашег профила на интернету. Овим писмом испуњавам дато обећање и благодарим Господу и Светом Нектарију на сваком новом дану.

Од онога што ми се догодило у протеклих годину и по дана могла бих роман да напишем, али потрудићу се да све то сажмем у ово једно писмо. Када сам средином 2015. године сазнала да имам малигни тумор на дојци, после првобитног шока, туге и немоћи, могла сам да бирам између два пута, да се препустим болести или да покушам да се борим. Схватила сам да је болест била порука, знала сам зашто сам се разболела и да морам променити себе, своје мисли, схватања, знала сам да само Господ може да ми да снагу за све што ме чека.

Истражујући по интернету по први пут сам сазнала за Светог Нектарија и чудесна излечења која је чинио својим заступништвом пред Господом. Одлазила сам у манастир Ћелије и манастир Раковица где су ми читане молитве пред моштима Светог Нектарија. Захваљујући Вама добила сам икону и уље Светог Нектарија. Пошто сам у то време већ кренула са хемотерапијом сећам се да сте ми рекли: „Молите се, Свети Нектарије лечи и преко медицине“. Икона коју сте ми послали од првог дана стоји покрај мог узглавља. Од моје сестре добила сам књигу „Свети Нектарије Егински, земаљски анђео – небески човек“ и тако читајући је све више појачавала своју веру, наду и добијала снагу за све оно што ме је чекало.

Почетком 2016. године урађена је мастектомија дојке, операција је успела и хистопатолошки налази су били неуобичајено добри. Када је након два месеца урађен контролни скенер грудног коша све је, што се тиче првобитне болести, било у реду, међутим, неким чудом приликом снимања апарат је спуштен ниже од онога што је захтевано те је докторка радиолог на снимку регистровала промену на бубрегу коју нико од лекара раније није видео. Рекла ми је да је била у дилеми да ли да то унесе у извештај пошто није било циљано снимање бубрега. Показало се да је то било исправно јер после више обављених прегледа ултразвуком и снимањем магнетном резонанцом донета је одлука да се уради операција бубрега. После само девет месеци од операције дојке била сам поново на операционом столу. Пошто је тумор био на скривеном и незгодном месту било је ризично урадити парцијално одстрањивање те је извађен цео бубрег. Све време молила сам се Светом Нектарију да буде уз мене јер сам тако била јача и храбрија. Посебну радост осетила сам у Ваљеву у новом храму Светог Нектарија, на дан његовог празника 22. новембра 2016. године, где су читане молитве за оздрављење болних и кропљење светом водицом и помазање светим уљем које је донето са Егине. Сада сам добро, слава Богу и Светом Нектарију.

Желим свим људима да кажем да се моле и да верују.

Драгом Светом Нектарију, којег волим свим својим срцем, дала сам још једно обећање, да ћу када ме Господ и Свети Нектарије удостоје отићи на Егину да се поклоним и захвалим за све што је учинио за мене. Молим се и даље да буде уз мене и моју породицу.

Захваљујем и Вама на стрпљењу и молим Вас да објавите моје писмо. Свако добро од Господа, оче Ненаде.

С поштовањем

Весна Бојовић из Долова

(Фејсбук страница о. Ненада Андрића)Categories: Једномислије

Tags: , , , , ,

Оставите коментар