Вести 24: Вучић – улазимо у ЕУ најкасније 2030, позваћемо Кинезе да поправе наталитет

Вучић: Улазимо у ЕУ најкасније до 2030.

Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је отварање поглавља у преговорима за чланство у ЕУ 14. децембра за Србију важан датум, захвалио је комесару за проширење Јоханесу Хану што је на том путу помогао и поручио да Србија свој посао у будућем процесу жели да оконча пре 2030.

vesti-eu

Извор: Вести 24

„Желим да захвалим и Европској унији и господину Хану, кога сматрамо великим пријатељем Србије. Данас смо разговарали о нашим обавезама у будућности, о отварању поглавља 14. децембра. То је важан дан за нашу земљу због тога што 14. децембра када буду отворена прва поглавља ми показујемо као Србија каквом друштву желимо да припадамо и шта је то што желимо да изграђујемо у нашој земљи“, рекао је Вучић.

Вучић: Позваћемо Кинезе да поправе наталитет у Србији

Премијер Србије Александар Вучић најавио је у среду да ће замолити најбољег тенисера на свету Новака Ђоковића да позове кинезе да населе Србију, као и глумца Велимира Бату Живојиновића који је популаран у Кини.То ће бити једна од мера како да се повећа наталитет наредној години, објаснио је Вучић у Скупштини Србије где се расправља о предлогу буџета за 2016. годину.

bata-kinez

Извор:Фејсбук

„Сваке године око 150 милиона Кинеза проведе одмор ван Кине, а од тога је 10 одсто заинтересовано за наш регион и ако у Србију привучемо и мањи део то ће за нас бити успех“, казао је Вучић.

По речима Вучића, давање подстицаја из буџета за младе парове у Србији нема ефективу и да је неисплативо, с тим да би се Кинези ширили бесплатно. Премијер је казао да ће Београд, Нови Сад и Ниш добити новац из буџета за аранжмане који ће привући кинеске држављане.

Ким Џонг-Ун: Имамо хидрогенску бомбу, разнећемо САД и Турску за пет секунди

Севернокорејски лидер данас је изјавио да његова земља поседује хидрогенску бомбу и да је способна да је употреби, поред нуклеарних бојевих глава, за одбрану свог суверенитета, саопштила је севернокорејска државна новинска агенција КЦНА.

kim-vesti

Извор: Вести 24

„Успели смо да постанемо велика нуклеарна сила, способна да брани своју независност и национално достојанство наше земље помоћу моћних нуклеарних и хидрогенских удара“, изјавио је Ким током посете модернизованој фабрици оружја у Пјонгјангу, а пренела агенција Тасс. Он је додао и да Северна Кореја „наставља активно да ради на развоју своје војне индустрије“.

За сада нема потребе да је та земља заиста и произвела хидрогенску бомбу, наводи руска агенција. Званични Пјонгјанг је 10. фебруара 2005. саопштио да је произвео нуклеарно оружје, што је међународна заједница оштро осудила. Северна Кореја је од тада извела три нуклеарне пробе, 2006, 2009. и 2013. године.

(Вести 24)

Линкови на праве вести:

http://rs.n1info.com/a116551/Vesti/Vucic-Zamolicu-Novaka-Djokovica-i-Batu-Zivojinovica-da-pozovu-kineske-turiste-u-Srbiju.html

http://rs.n1info.com/a116776/Vesti/Vucic-i-Han-o-otvaranju-poglavlja.html

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/612944/KIM-PRETI-Imamo-hidrogensku-bombu


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6GZCategories: Вести као да су праве

Tags: ,

Оставите коментар