Емир Кустурица: Предложио сам председнику Путину да постави руске ракете у мом дворишту

– Са председником Русије Владимиром Путином разговарао сам јуче у Москви, током прославе 10 година ТВ канала „Раша Тудеј“  о широком кругу тема, понајвише о руској бази на Балкану, односно у Србији. Ја сам му предложио да постави руске ракете у мом дворишту!

Фото: Kurir, AP, Profimedia

Фото: Kurir, AP, Profimedia

Овако је, ексклузивно за „Искру“ данас из Москве, Емир Кустурица кратко прокоментарисао синоћни сусрет у Москви и разговор са председником Русије Владимиром Путином.

Кустурица је са супругом Мајом у Москви присуствовао прослави рођендана глобалне медијске мреже „Раша Тудеј“, а на свечаној вечери, прослављени српски режисер добио је почасно место, међу стотинама високих, угледних званица, Кустурица и његова супруга Маја седели су одмах поред председника Путина.

(Искра, 11. 12. 2015)

Кустурица и „The No Smoking Orchestra“ увеличали прославу 10 година канала „Раша тудеј“

Фото: Спутњик

Фото: Спутњик

Светски славни режисер Емир Кустурица и његов „The No Smoking Orchestra“ увеличали су својим концертом, синоћ у Москви, прославу десетог рођендана ТВ канала „Раша тудеј“. На концерту коме су присуствовала најпознатија имена руског јавног и културног живота и гости канала „Раша тудеј“ из иностранства, Кустурица и његови музичари свирали су познате хитове и више пута, током вечери, поздрављени овацијама.

Пре концерта, на мулитимедијалној изложби канала „Раша тудеј“ која је јуче отворена у комплексу „Нови мањеж“ у Москви, и којој је присуствовао и председник Русије, Владимир Путин је међу гостима посебно поздравио српског режисера и са њим се задржао у краћем разговору.

Фото: Спутњик

Фото: Спутњик

Честитајући домаћиннима годишњицу рада, председник Путин рекао је да се „РТ“ равноправно такмичи са традиционално глабалним информативним стуктурама које у низу региона и превазилази.

– Важно је да ваш глас чују не само политичке елите, неги и обични грађани других земаља – рекао је Путин.

„Било би чудно ако бисте игнорисали став руских власти или ако бисте се прикључили редовима оних ваших колега из других земаља за које је информативна борба, у овом случају против наше земље, постала својеврсни тренд сада. Укључивати се у такву размену удараца, према мом мишљењу, нема никакве сврхе. Није потребно увлачити се у сукоб, потребно је просто излагати свој став. У томе је снага слободне штампе“, навео је Путин.

Телевизија „Раша тудеј“ почела је са радом 2005. године. Тренутно њена информативна мрежа броји скоро милијарду гледалаца. Телевизијска мрежа РТ има три 24-часовна информативна канала која се емитују из Москве у скоро стотину земаља света. Ова телевизија, јединствена оваквог типа у Русији, три пута је номинована за награду „Еми“ у категорији „Вести“.

(Спутњик/Искра, 11. 12. 2015)


Кратка веза: http://wp.me/p3RqN8-6H7Categories: Преносимо

Tags: , ,

3 replies

 1. Ja sam mnogo grijesio u vezi Putina.
  Putin je izvanredan covjek i veliki ruski patriota.
  Jos samo da makne Lenjina i da promijeni nazive nekih ulica i trgova i mogli bi da ga izaberemo za ruskog cara.
  Zivio Putin!

  PS: Valjda me nece sad iznevjeriti.

 2. Ovako, Putin je licno dobar covjek, ali oni iza Putina mogu biti opasni.
  Ti iza Putina su tajna sluzba a ti iza tajne sluzbe su isti oni koji su iza te sluzbe bili od oktobarske revolucije.
  Ipak, je onaj mauzolej u Kremlju nezgodan pokazatelj i dok je god on tamo ima razloga za veliku zabrinutost.

  SMRT KOMUNIZMU!

 3. „Ко не служи Богу, не може служити ни народу“
  Свети Владика Николај Србски

  Ко не служи Свету Литургију како је служио Свети Владика Николај Србски, док бејаше у телу на Земљи, тај не може да
  служи ни Богу ни људима, тај је ЕКУМЕНИСТА – издајник и Бога и људи!!!

  СРБи су обавили свој историјски задатак, и пред Богом и пред људима, као БОс /борбено осигурање/ у ПРЕТПОЉУ ПРАВОСЛАВНОГ ФРОНТА ОДБРАНЕ, и сада је ред, по БОГУ и ЉУДИМА, да се РУСИ, као ГЛАВНЕ СНАГЕ ТОГА ФРОНТА, укључе и преузму тежите борбе на себе, а Срби и држава Србија одморе од ПРИЈАТЕЉСКЕ ПОМОЋИ „САВЕЗНИКА“ – ПОПУТ ФРАНЦУСКЕ, БРИТАНАЦА., САД-а…- „МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА“!
  Пошто држава Србија, у овом тренутку, нема државнике који ће завапити за помоћ од Руса, новог Руског Цара ВЛАДИМИРА ПУТИНА, то чине обични људи – СВЕТОСАВЦИ – из рода срБскОГА, уз молитвену подршку
  Светог Мученика Кнеза Лазар, Светога Саве и Светога Мученика Цара Николаја и Св. Александра Невског.
  Као залогу – КРВАВУ МУЧЕНИЧКУ ЗАЛОГУ – СРБи прилажу НЕВИНО ПРОЛИВЕНУ КРВ: 7ооооо ЈАСЕНОВАЧКИХ, ПРЕБИЛОВАЧКИХ, ЈАДОВНИСКИХ, ГОСПОЋСКИХ, ГЛИНСКИХ, СИСАЧКИХ, КОЗАРАЧКИХ, ГРМЕЧКИХ…МУЧЕНИКА “БЉЕСКА“, ОЛУЈЕ“… “МИЛОСРДНОГ АНЂЕЛА“..

  И зато: “БУДИ СЛОБОДАН И ХРАБАР!“, народе СРБски и народе РУСки!!!

  И даље, народе СРБски и народе РУСки,
  “ИШТИТЕ И ДАЋЕ ВАМ СЕ!“ /Мт.7,7/!!!

  Ја – НАРОД СРБСКИ, Ја – НАРОД РУСКИ – ИШТЕМ(О), И ДАЈЕ НАМ СЕ!!!

  ЈА (ЈЕ)САМ (ТУ) КОЈИ ЈЕСТЕ, Ја-народе СРБски и Ја-народе РУСки, ДАЈЕМ ВАМ МОЈ СВЕТИ БЛАГОСЛОВ:

  „ДА ТЕ ГОСПОД БЛАГОСЛОВИ И ДА ТЕ ЧУВА!
  ДА ТЕ ГОСПОД ОБАСЈА ЛИЦЕМ СВОЈИМ И
  БУДЕ ТИ МИЛОСТИВ!
  ДА ГОСПОД ОКРЕНЕ ЛИЦЕ СВОЈЕ КА ТЕБИ И
  ДАДЕ ТИ МИР!“ (Мој. IV, 24, 25, 26/

  “Што је људима немогуће – БОГУ ЈЕ СВЕ МОГУЋЕ.“ /Јеванђеље/!

  Драган Славнић

  Извор текста: http://svisrbisveta.org/pravoslavlje/ili-svetosavska-svenarodna-sabornost-ili-partijaska-razjedinjenost/#ixzz3u6ooR6ZC

Оставите коментар