Владимир Димитријевић: Империја не сме дозволити 10 одсто православних Срба у светосавском јединству

vladimir-dimitrijevic-240У сваком народу свега десетак одсто људи је дубински религиозно (без обзира на то која је вера у питању). Они би да живе озбиљним духовним животом и да испуњавају све што им вера налаже. Остали су „религиозно вођени“, то јест угледају се на понашање ревносних сународника. Због тога се борба за разарање духовног идентитета једног народа води пре свега против тих десетак одсто.

Глобална Империја не сме дозволити да постоји десет одсто уцрквењених православних Срба у светосавском јединству. Треба их разбити на мање групе. Нови поредак све је прорачунао, јер су његове претече тако вековима радиле: преверавале наше претке и одвајале од националног стабла. После комунизма, покушај разградње духовне целовитости нашег народа изведен је путем секти. Међутим, деведесетих година XX века људи су сазнали шта су секте и почели да их се клоне. Зато је из западних централа стигло ново наређење: удар на СПЦ. Она је последња спона између Срба где год да живе.

Раскол је опробан метод: из игре избацује људе који „преозбиљно“, „зилотски“ схватају своју веру. То су они које је руски историософ Лав Гумиљов звао „пасиониранима“, тврдећи да су покретачи историје. У СПЦ треба спречити независни начин мишљења и делања, одвојити „православно“ од „националног“ и, на крају крајева, Србе од Руса. За то су заинтересовани нарочито Вашингтон и Ватикан. Пошто је, баш међу Србима, папа неомиљен гост, из Цркве треба уклонити оне који се противе његовом доласку у посету СПЦ (при чему, да се разумемо, папа има право да посети своје вернике у Србији; али, између СПЦ и Ватикана стоји Јасеновац, а не ружичњак).

Све су ово видели политички технолози у редовима НАТО окупатора и њихових србијанских симпатизера. Али, то је требало да виде и епископи наше Цркве. Јер, „епископ“ значи „онај који надгледа“ – виделац, стражар, осматрач. Да ли су, после „случаја Артемије“ и разрешења владика Георгија и Филарета, прогледали, читалац ће сам закључити.

Наслов: Стање ствари

(Вечерње новости, 30. 5. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-4DD



Categories: Преносимо

8 replies

  1. Све је то тако, али како да будемо сигурни да баш Артемије не ради за неку страну обавештајну службу са задатком да разбије СПЦ. Једини је од епископа СПЦ који је био на молитвеним доручку у Вашингтону. Има нас који се добро сећамо шта је о њему говорио Војислав Шешељ почетком овог века. Ако сте заборавили подсетите се. Па у епископату има доста људи који су против екуменизма али им не пада на памет да напусте своју Цркву. Мислим да је прича о екуменизму пренаглашена и њом се покушавају оправдати они који деле Цркву и разбијају је.

  2. Господин Димитријевић веома добро познаје тему, дешавања, канонска правила…
    Али исто тако, веома добро зна да манипулише чињеницама и истином, баш онако како њему одговара, пласирајући полуистине као истине, умешно склапа реченице кроз које се само делимично провлачи оно што он веома добро зна да је стварност.
    Као што рече Слободан, уме да напрасно “заборави” на неке ствари као да се нису десиле или се не дешавају, па на крају све личи, али “личи” на независни коментар у који треба да поверују слабоупућени или они који не познају стање ствари као г. Димитријевић.
    У кратко, то се зове манипулација чињеницама.

  3. U pravoslavlju nema diplomatije.
    Po gospodinu Dimitrijevicu, diplomatija vodi Crkvu a ne Duh Sveti.
    Zato mu smetaju ziloti, jer kod zilota nema diplomatije, niti kod zilota ima nekog pretjeranog etnofiletizma.

    Zna se sta je pravoslavlje, zna se kada jedna Crkva prestaje biti Crkvom. Pominjati nacionalizam kao razlog ostajanja u jednoj jeretickoj organizaciji je smijesno i potpuno nepravoslavno.

    Neka gospodin Dimitrijevic navede jedan jedini kanon koji nacionalnost pretpostavlja pravoslavlju.
    Kod svetih oceva nacionalnost ne postoji, postoji samo pravoslavlje i ispovijedanje prave vjere.

    Nase je da drzimo vjeru cvrsto i da nemamo zajednicu sa jereticima, pa makar se ti jeretici nazivali svetosavskom Crkvom.

    I sekta Hara Krisna moze sebe nazvati svetosavskom Crkvom, to apsolutno nista ne znaci. Ako je vecina Srba uclanjeno u satansku Crkvu (svetski savez crkava) onda kako tu mozemo govoriti o pravoslavlju.

    Gospodin Dimitrijevic je advokat clanova svetskog saveza crkava, koje pokusava kroz lazno ispovijedanje vjere da brani. On dakle nije uopste pravoslavan i kao takav (nepravoslavan a vjerovatno i nekrsten ili krsten na jereticki nacin) ne moze da govori o pravoslavlju.

    Tek kada izadje iz jeresi, kada se prisjedini istinskom pravoslavlju, onda on moze poceti da prica o pravoslavlju. Ovo sto sada radi je presipanje iz supljeg u prazno, sve neki pokusaji da pomiri ono sto se pomiriti ne moze i siguran sam da ni on sam ne zna sta pise.

    Na njegovom sajtu je ocigledno cutanje o desavanjima oko vladike Artemije, rukopologanja episkopa Nikolaja nije ni spomenuo, sto jasno pokazuje na cijoj strani stoji.

    Takodje je veoma vidljivo zalaganje za pedofile i homoseksualce u beogradskoj parasinagogi (Kacavenda, Filaret itd).

    To sto USA zeli ili ne zeli, to nas zilote uoposte ne interesuje, takodje nas ni najmanje ne interesuju te suplje fraze, srpski, svetosavski, carlazerevski i sve tome slicno, jer vrlo dobro znamo sta se krije iza tih supljih fraza, koje zive veze nemaju sa pravoslavljem.

    Nama Sveti Ovci i sam Gospod Isus Hristos nisu ostavili nikakve zapovesti o srpstvu, Svetom Savi itd.

    Ostavili su nam zapovjesti o cuvanju vjere, pa ako to budemo radili onda cemo biti i na putu na kojem bijahu i sam Sveti Car Lazar i Sveti Sava i svi ostali srpski i svetitelji svih nacija.

    Ako tako budemo radili bicemo onda svetosavska Crkva, pa makar tu Crkvu sacinjavala samo dvojica ljudi.

    A to sto USA zeli raskol je vrlo dobra stvar. Konacno da i oni nesto po volji Bozijoj urade. I Irod voljom bozijom osudi Hrista, pa sto ne bi CIA voljom Bozijom zeljela da se rasturi jereticku beogradsku patrijasiju.

    Nama je sve stzo je u cilju ocuvanja vjere i razbijanja jeretickih organizacija u korist i podrzavamo CIA i sve one organizacije koje rade na rasturanju jeretika.

    Ponekad i neprijatelji Boziji po Bozijem promislju rade za spas Crkve.

    Trenutno u Srbiji Crkva osim nas par zilota ne postoji. Specijalnim zalaganjem neprijatelja naseg naroda i vjere, po Promislju Bozijem stvorice se uskoro u Srbiji i prava svetosavsaka Crkva, koja nece biti clan satanske organizacije svetski savez crkava, niti ce sa njima imati bilo kakvo opstenje.

    I na kraju jos nesto, srpska Crkva je rasturena ne sada, nego jos za vrijeme Tita i komunista, onda kada udjosmo u svetski savez crkava. Od tada Crkva u Srbiji vise ne postoji.

    Ovo sto se sada radi je pokusaj stvaranja srpske Crkve, pokusaj stvaranja svetosavske Crkve. A USA i CIA neka rade svoj posao kako su to i do sada radili.

    Srpski narod ce im za rasturanje jereticke parasinagoge biti vjecno zahvalan.

  4. Bertrand Russel za Vukmana :

    Osnovni problem sveta je sto su budale previse samouverene a pametni stalno u dilemi

  5. Sto si onda toliko samouvjeren Deda Djole?

  6. Букмане, превише филозофираш и политизираш када пишеш о Цветосавској Црпској Православној Цркви. Латиницом… Твоје опширно, прилично искључиво, коментарисање даје доста за право господину Владимиру Димитријевићу.

  7. “Trenutno u Srbiji Crkva osim nas par zilota ne postoji” …преподобни Вукмане, ако ти неко рече да си у прелест, немој му веровати….

  8. То је онај с борбе за вечеру!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading