Убијен Саша Марковић, противник уласка Црне Горе у НАТО

Будванин Саша Марковић (48) убијен је јуче у сачекуши, у бечићком насељу Ивановићи. Марковић je ликвидиран око 17 сати, док је аутомобилом прилазио породичној кући.

Према незваничним подацима, из оближње шуме истрчао је нападач и у правцу страдалог испалио више метака. Убица је, према полицијским информацијама, највероватније пуцао из аутоматске пушке или хеклера.

Фото: Вук Лајовић

Фото: Вук Лајовић

Саопштава се да је егзекутор испалио пун шаржер у главу Марковића, а затим побегао. На аутомобилу су попуцала стакла на месту возача и шофершајбна.

Инспектори верују да је убица био добро упознат са Марковићевим кретањем, али и да је добро познавао терен. Полиција проверава могућност да је до места на ком је испалио хице у Марковића дошао пешице. Ту могућност почели су да провјеравају након што су им бројни очевици испричали да нису приметили непознате аутомобиле.

Био је један од најгласнијих интелектуалаца против уласка Црне Горе у НАТО, указивао на криминал и корупцију и заговорник помирења вештачких подела на Србе и Црногорце.

Аутор је књига које се баве савременим проблемима у друштву, а између осталог је и аутор књиге „Манифест против империје“. Био је противник уласка Црне Горе у НАТО, те је јавности указивао на такве последице.

(Восток, 18. 4. 2015)


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-486Categories: Вести над вестима

4 replies

 1. Сва државна убиства су свирепа и одурна, много смо их имали, али је овђе предумишљај потпуно јасан и то смрт Саше Марковића, искреног црногорског патриоте, оног часног и чојског зеленашког соја, који ни Подгорица ни Биоград никада нијесу суштински разумијели, чини трагичнијом. Њему су вазда забрањивали радио-станицу на којој је неуморно разобличава корупцију Милових сеиза, он је изнова покрета са тајних локација, невјероватном енергијом и креативношћу привлачећи масу слушалаца.
  Није му доста било што је проказа лижисахане, него је ста на биљегу братском раздору и самој Империји.
  Сад је она ситуација, као послије убиства бригадира, див-јунака, Блажа Бошковића: „Убише га, не смије се рећи“!
  Јесу ли моји Црногорци ноћас на доличном покајању Саши Марковићу?
  Благо Теби, Саша Марковићу, имао си се зашта и родити!
  Леле за Црном Гором и Црногорцима!

 2. Баш сам недавно гледао његово гостовање у На рубу знаности. Страствени инктелетиалац. Црна Гора данас је у власти нељуди

 3. @Александар Живковић
  О чему се овде ради? „оног часног и чојског зеленашког соја, који ни Подгорица ни Биоград никада нијесу суштински разумијели,“. За мене је потпуна новост, да постоји „чојски зеленашки сој, који некакав „БИОГРАД“ не успева да „суштински“ разуме. Од ког то БИОГРАДА очекујете, да разуме. Ако под тим подразумевате главни град Републике Србије, зашто би то било за нас овде, ВАЖНО, да разумемо „часни и чојски зеленашки сој“?

Оставите коментар