Драгослав Пакић: Lex specialis о посланичким ципелама или Како су нас изули

Када је посланик ушао у ципеле од четири стотине евра, нико више није смео да га погледа у очи. Сви су погледи били упрти у црну земљу – према ципелама. Посланик је ходао уздигнуте главе уверен да му се гласачко пучанство најзад клања.

У оваквим ципелама се могло газити све пред собом а да ципеле, за разлику од руку и савести, остану чисте и неукаљане.

Томислав Николић: Изувао се још док многи нису ни чули за закон

Томислав Николић: Изувао се још док многи нису ни чули за Специјални закон

Човек је у њима имао утисак као да је већ у Европи. А и ципеле нису знале, нити признавале, никакав други пут осим оног који води у Европу где владају склад, људска права и полна равноправност. Тамо и мушки део човечанства, као нпр. Саркози, могу носити ципеле на штикле. Обавештенији познаваоци европских прилика тврде да је ту моду први увео Наполеон, први демократски изабрани борац за људска права, познат по депеши коју је послао у престони Париз: „У Египат смо ушли са мачем у једној и људским правима у другој руци.“ Накнадно је утврђено да је то, ипак, вест из друге руке.

Скупштински одбори и посланички клубови су предузели све неопходне мере око припреме текста за предлог Специјалног закона о ципелама. Овај Lex specialis, према првим незваничним саопштењима добијеним из поузданих и добро проверених извора, предвиђа обавезу да сви посланици морају имати овакве ципеле с тим што би овлашћени представници посланичких група могли ићи и до шест стотина, а виђенији страначки лидери и до хиљаду евра за сваку ципелу посебно.

Чедомир Јовановић: Носи патике јер нема пара за ципеле

Чедомир Јовановић: Носи патике јер нема пара за ципеле

Посланици би се изували пре уласка у скупштинску салу, а ципеле би, док траје заседање, чувала почасна гарда која је већ ту.

Подносиоци предлога Закона тврде да ове ципеле не шкрипе. Напротив, звуци које оне производе веома су слични музици Бетовенове „Ероике“, која је превасходно и била посвећена оном првом демократски изабраном борцу за људска права. У њима се, – тврде предлагачи – гази у стерео техници. Левица је у потпуном складу са десницом што би требало да је идеал ка коме би скупштински рад морао бити усмерен. Због тога би се ципеле набављале о државном, да не вулгаризујемо, народном трошку.

Влади, која је такође сагласна са основним поставкама овог Закона, остају мукотрпни и неизвесни преговори са Међународним монетарним фондом и Светском банком око дозволе за повећање трошковне стране буџета ради обезбеђења средстава за набавку ове ХТЗ опреме. Рачунају на свесрдну Блерову подршку који нас већ гази оваквим ципелама. У ту сврху се могу користити и средства добијена продајом возног парка укупне администрације.

Посланици Сељачке Напредне Странке и даље мисле да је, узимајући у обзир опште прилике, уместо оваквих ципела, посланицима ипак прикладнији шумадијски опанак. Бар за једну ногу. У коме многи већ јесу. Тако би се и трошкови свели на разумну меру.

Љубинко Арсенијевић из Крагујевца: Дибидус не прати моду

Љубинко Арсенијевић из Крагујевца: Дибидус не прати моду

Амандмане минорне и неутицајне опозиционе странке који се позивају на народну мудрост по којој има случајева где се власник нових ципела гласно жали:

Гурам турам, па неће да уђе

Моја нога у ципеле туђе.

Иако нису противуставни а јесу у складу са важећим прописима, амандмани нису прихваћени. Већина их је једногласно одбацила са образложењем да већини никакво образложење није потребно.


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-42h



Categories: Сатиристика

1 reply

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading