Чисто као блато: Да ли вас збуњује оно шта се догађа на Блиском Истоку?

ss-face-240Ово што следи је кратки духовити уводник (или писмо читаоца) објављен у британском дневном листу Дејли мејл (Daily Mail) 14. септембра 2014, а који је убрзо раширио блогосфером. Даје врло духовито објашњење ситуације на Блиском Истоку, виђено из британског угла. Преузето са блога Sannyasnews.

Чисто као блато

ДА ЛИ СТЕ ЗБУЊЕНИ… оним што се на Блиском Истоку догађа? Дозволите да вам објасним.

cisto-kao-blatoМи (Велика Британија) подржавамо ирачку владу у борби против Исламске Државе. Исламска Држава нам се не допада, али Исламску Државу подржава Саудијска Арабија – која нам се, међутим, допада!

Не допада нам се ни председник Асад у Сирији. Подржавамо оне који се боре против њега, али не и Исламску Државу, која се такође бори против њега.

Не допада нам се ни Иран, али Иран подржава борбу ирачке владе против Исламске Државе.

Испада да неки од наших пријатеља подржавају наше непријатеље, а да су неки од наших непријатеља наши пријатељи, док се неки од наших непријатеља боре против других наших непријатеља – за које бисмо волели да буду поражени – али не желимо ни да наши непријатељи који се боре против других наших непријатеља у тој борби победе.

Ако би били поражени људи за које желимо да буду поражени, могло би се догодити да њих замене људи који нам се од њих још мање допадају. А све смо то ми сами започели инвазијом на једну земљу са намером да из ње избацимо терористе којих тамо није било све док ми нисмо дошли да их одатле отерамо.

ЈЕ Л’ ВАМ САД ЈАСНО?!

Обри Бејли (Aubrey Bailey) из места Флит код Хантса, југозападно од Лондона (Fleet, Hants, UK)

Увод написао и са енглеског превео: Стеван Бабић


Кратка веза до ове странице: http://wp.me/p3RqN8-3OwCategories: Посрбљено

Оставите коментар