The Sunday Times: Права хомосексуалаца „узрок неслагања“ између Путина и Ангеле Меркел

Немачка канцеларка Ангела Меркел уверила се у немогућност обнављања односа са Москвом након што је председник Русије Владимир Путин назвао заштиту права хомосексуалаца у Европи деградацијом вредности, што је и постало узрок неслагања између руског и немачког лидера, сматрају новинари листа „The Sunday Times“.

Према подацима овог листа, Путин је током једног од разговора наводно рекао Ангели Меркел да о деградацији вредности у Европи најбоље сведочи покрет за заштиту права хомосексуалаца. Према речима извора који је упознат са ситуацијом, Меркел је након овог разговора схватила да Европа и САД треба да напусте наду у остваривање дијалога са Кремљем и да се врате политици у стилу Хладног рата.

„Канцеларка је дошла до закључка да се Путин руководи ултраконзервативним начином мишљења, које деле и људи из његовог најближег окружења. Оно се заснива на уверењу да су руске вредности изнад западних вредности и да су неспојиве са њима“, наводи овај лист речи неименованог извора.

Меркел је схватила да „са Путином неће бити постигнут договор, осим под његовим условима, а то је неприхватљиво и немогуће“, цитира овај лист InoPressa.

Текст је објављен уз званичну дозволу портала Руска реч. Било које друго коришћење текста без специјалне дозволе Руске речи није дозвољено.

(Руска реч, 1. 12. 2014)Categories: Преносимо

2 replies

  1. Током претходног викенда најмање 13 хиљада Финаца напустило је Лутеранску цркву због подршке тамошњег надбискупа легализацији хомосексуалних бракова:
    http://www.politika.rs/vesti/najnovije-vesti/Vise-od-13_000-finskih-vernika-napustilo-crkvu-od-petka.sr.html

  2. Angela je ili ucenjena nečim što je CIA pronašla u Štasijevim arhivama (samo deo kojih je vraćen Nemačkoj posle nekoliko godina) ili je uenjen neko od njenih glavnih savetnika, raskol sa Rusijom ima samo veze sa delovanjem Amerike, a ovaj članak je deo propagande, važno je stvoriti utisak da je kao eto Rusija nazadna, zaostala, da se na stvari koje su u Americi i Evropi „apsolvirane“ u Rusiji i dalje gleda na jedan preva iđeni način. Dakle uhodani sistem propagande koji pokriva razne segmente stanovništva da bi se stvorio što širi konsensus za delovanje protiv Rusije. Sve je jasno.

Оставите коментар