Месечна доза 8

Изјаве политичара и јавних личности (јун 2014)

izjave_srb_baner_350x350

Један амбасадор ми је данас рекао: „Пред изборе, на којима сте победили, разговарали смо у дипломатском кору и многи су говорили да неће бити добро ако победи тај Николић, који изгледа као да је луд и не размишља на начин као други председници. Мило ми је што сте победили и што се доказало да нисте луди“. На мојој инаугурацији био је само председник Црне Горе, а остали су мислили – да прво видимо да ли је луд или није. То тако иде.

Томислав Николић, председник Србије, „Интервју“ РТС-а

Турска сматра Србију првим комшијом.

Ахмет Давутоглу, министар иностраних послова Турске, током посете Београду, „Мондо“

Уставни суд Србије треба да се прогласи ненадлежним за утврђивање уставности Бриселског споразума између Београда и Приштине, јер се ради о политичком акту. Уставни суд није надлежан да оцењује политички акт, јер ће тиме преузети улогу Владе Србије за утврђивање и вођење политике.

Никола Селаковић, министар правде, „Бета“

Охрабрује чињеница да је градоначелник јужне Косовске Митровице подржао изградњу Парка мира. Чињеница да уместо камења и песка на почетку моста сада на средини моста имамо жардињере и клупе, говори да општина брине и о општој политичкој атмосфери и о субјективном осећају свих људи овде.

Марко Ђурић, директор Канцеларије за КиМ Владе Србије, о уклањању барикада са моста у Косовској Митровици, РТС

Ја сам добио информацију да је сајт „Пешчаник“ уклоњен, хакован. Међутим, када сам ја изашао, он је стајао на истом месту у виртуелном свету, где се налазио и раније.

Иван Тасовац, министар културе и информисања, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Нисам синоћ обраћао пажњу на друштвене мреже, већ на реакцију ОЕБС-а која ме је запрепастила. ОЕБС моли и тражи од власти у Србији да спрече склањање текстова са сајтова и укидање мени непознатих сајтова. Цео дан сам од ОЕБС-а чекао малени доказ и нисам га добио. Нека ми каже „Блиц“ да ли смо ми скинули тај њихов текст, који је, узгред, потпуно идиотски.

Александар Вучић, премијер Србије, према „Утиску недеље“ на ТВ Б92

Ево, одговорићу вам како сам разумео Вучића – ако не спасемо Шабац, да се он и ја заједно бацимо у реку.

Љубиша Диковић, начелник Генералштаба Војске Србије, о изјави премијера, према НИН-у

Ја нисам члан СНС-а, зато могу можда да кажем неке ствари које председник владе не мисли да каже, нити његова партија – неће велике силе председника српске владе који има подршку 50 посто; треба им мање. И зато ако не можете да га победите на изборима, хајде да га направите диктатором. И ја знам, кад год будем говорио нешто добро за њега – бићу проглашен полторном, улизицом…

Александар Вулин, министар рада, запошљавања, борачких и социјалних питања, о Александру Вучићу, „Шта радите, бре?“ РТС-а

Тишина тамо! Рекао сам – ниједну реч више да нисам чуо! Не интересује ме да ли је министар или било ко. Изађите напоље, министре, ако касните на овакве ствари. Ко може да помогне – нека помогне, ко не може да помогне – нека ћути.

Александар Вучић, премијер Србије, у обраћању министру привреде Душану Вујовићу на седници Штаба за ванредне ситуације Владе Србије 16. маја, „Данас“

ДС је постала знак изневерених нада, пропуштених шанси и обећања од 5. октобра. Испада тако да се цело блато избаци испред врата ДС и да се оперу руке, па испада да је ДС гора од осталих

Бојан Пајтић, новоизабрани председник ДС, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Србија не може да спречи пријем, али неће да гласа и да аплаудира.

Ивица Дачић, министар иностраних послова, о захтеву земаља Квинте да Србија не блокира пријем Косова у Венецијанску комисију, „Танјуг“

„Блиц“ је имао 35 насловних страна против мене у кампањи за председника и никад није престао. Да ли су уредници свесни да покушавају да умање мој углед у очима грађана Србије? Ја јесам Томислав Николић, али народ је хтео да будем председник републике. А можда је у питању структура власништва у листу?

Томислав Николић, председник Србије, „Блиц“

Мало су се Срби променили, нема потребе да нас неко притиска, ми ћемо друге да притискамо, тиме што имамо конструктиван став.

Ивица Дачић, министар иностраних послова и први потпредседник Владе Србије, „Танјуг“

Сада је XXI век и обећавам вам да ће XXI век бити одличан за Србе. То је моја прогноза. Бићете део Европске уније. Рецимо да могу да вам обећам да ће вам у овом бити боље него у XX веку. Горе да вам буде, свакако, не може.

Кристофер Кларк, професор историје на Кембриџу, аутор књиге „Месечари“ о Првом светском рату, „Недељник“

Баш у тренутку када се у јавности води озбиљна научно-политичка расправа о томе да ли је министар полиције Небојша Стефановић плагирао свој докторски рад, на данашњем обележавању стогодишњице почетка рада Арчибалда Рајса у Србији у Топчидерском парку, председник Републике Томислав Николић побринуо се за нови хит. Наиме, читави делови његовог говора буквално су преписани са „Википедијине“ странице.

Ало!, о „позајмљеном делу говора“ председника Николића

У нашим редовима не сме бити заштићених и нико не може да се сакрије иза значке или чина. Још једном сте потврдили да је полиција уз народ и земљу када је најтеже [поплаве]. Уосталом, како то каже наш народ, на муци се познају јунаци. Ово сам цитирао, да ме не оптуже после [за плагијат].

Небојша Стефановић, министар унутрашњих послова, на обележавању Дана полиције у центру „Сава“, РТС

Поштована госпођо Бећковић,

Пре свега, остајем у Лондону још пар дана, па је то разлог што не могу код Вас у емисију. Међутим, чак и да могу, не бих дошао. Предомислио сам се… Две године ми се, готово у свакој емисији, унеређујете (постоји и други израз) у живот и то без разлога…

Бићу, у понедељак, на једној другој ТВ. Доказаћу истину, а поменућу и Вас и Верана. Срдачан поздрав из Лондона, овако сабајле.

Љуби Вас М. Јовановић

П.С. Због Вас и Вама сличних, не могу да спавам (већ једанаесту ноћ).

Мића Јовановић, власник Универзитета Мегатренд, отказујући СМС-ом учешће у „Утиску недеље“ поводом свог спорног доктората, „Блиц“

Професор Иво Висковић је тада уложио писмени приговор, у ком је рекао да је то противзаконито, јер он има просек 7,22 – а био је потребан просек од [најмање] 8,00. Једна професорка је, том приликом, сва изненађена када је схватила ко је кандидат, питала једног колегу: „Колега, да ли је то онај колега кога сте довели код мене у кабинет да полаже као да је бајаги слепац?“

Илија Вујачић, декан ФПН у Београду, о томе зашто Мића Јовановић (Мегатренд) 1982. није изабран за асистента на ФПН, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

У том извештају Мегатрендове комисије, где у закључку стоји да се не сме оспоравати Стефановићев докторат због малог броја цитата и фуснота – кад ни чувени математичар Џон Ф. Неш у свом докторату нема ниједну фусноту, a цитира само један рад. А цео свет зна, нарочито након чувеног филма „Блистави ум“, да је Џон Неш докторирао на Принстону и касније постао нобеловац. У прилог извештаја Комисија ставља цео докторат Џона Неша… Два блистава ума. Џон Ф. Неш – и Неша Стефановић.

Даница Поповић, професорка Економског факултета у Београду, о докторату министра полиције Небојше Стефановића, „Политика“

Ја сам један од првих лажних доктора у историји наше земље, и на то сам поносан. Брзина којом Срби данас добијају докторске титуле даје ми за право да ћемо постати светски прваци у одбрањеним докторским радовима, те да ће број доктора међу Србима коначно прећи број пацијената.

др Неле Карајлић, мање познат као Ненад Јанковић, вођа „Забрањеног пушења“, на дилему око „правих и лажних доктората“, „Вечерње новости“

Прошле године сам на лето изјавио да је тешко доћи до мастер рада Томислава Николића, теже него до Мирослављевог јеванђеља.

Зоран Стојиљковић, професор ФПН-а, о спорним докторатима Миће Јовановића и Небојше Стефановића, „Таласање – пусти причу“ Радио Београда 1

Позовите те стручњаке да дискутују са мном шта је плагијат. Једва чекам.

Александар Вучић, премијер Србије, о спорном докторату Небојше Стефановића, „Између два петка“ Радио Београда 1

Тражим од ОЕБС-а, представника великих сила и струковних удружења да зауставе кампању против грађанина Александра Вучића и његове породице. У Србији је најопаснија ствар бити члан Вучићеве породице или пријатељ.

Александар Вулин, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Б92

Ако ме питате колико и како се чујем и виђам са [премијером] Вучићем, некада се виђамо два-три пута недељно, некада једном у 15 дана, некада се чујемо по неколико пута дневно, а некада се не чујемо ни по 20 дана.

Владимир Беба Поповић, директор Института за јавну политику, тврдећи да он и Вучић одржавају контакте још од 2003-2004, „Утисак недеље“ на ТВ Б92

Мала матура је велики испит зрелости за све нас.

Срђан Вербић, министар просвете, науке и технолошког развоја, РТС

Никад нисам била добра у учењу, па сам почела да се бавим певањем. Ипак, схватила сам на време да сам погрешила и почела сам да радим на себи.

Невена Аџемовић, бивша чланица групе „Моделс“ и бивши посланик Нове Србије, „Блиц“

Ја бих најрадије овим докторатом разбио главу неком од тих младих „стручњака“ и „научника“ из Берлина и којекуде по Енглеској.

Мића Јовановић, власник Универзитета Мегатренд, о научницима који су довели у питање његов и докторат Небојше Стефановића, „Ћирилица“ на ТВ „Хепи“

И онда ме питају зашто навијам за „Мекдоналдс“ на ауто-путу уместо за домаћу продавницу пљескавица. Навијам зато што нам од „Мекдоналдса“ дође порез. Ето зато, није ми баш укусан али ми дође сав порез.

Александар Вучић, премијер Србије, пред члановима Америчке привредне коморе, „Бета“

Ја сам врло озбиљна пословна жена. Као што сам радила у руској фирми, сад исто тако радим и у немачкој. Потписали смо уговор за градњу болнице у Кувајту. Ангажман ми одузима много времена, јер сам менаџер пројекта. Уредно примам плату и посао ми је на првом месту.

Маја Николић, певачица, „Блиц“

(Изјаве.срб)Categories: Месечна доза изјава

Оставите коментар