Бе92: Министарство културе почиње са запленом имовине некултурних грађана

Београд, 14. 6. 2014. (Зета) – Одлуком Владе Србије да врати ТВ претплату коју је пред изборе СНС обећао да ће укинути, али није рекао на колико дуго, огласило се и Министарство културе и информисања, такође жељно одузимања имовине грађанима.

rts-vucic

Према препоруци министра Тасовца, сваки грађанин Београда (укључујући ту и приградска насеља) биће опорезован месечно са 1.200 динара уколико барем једном месечно не посети Београдску Филхармонију, 1.000 ако не посети Народно позориште, 800 за сва остала позоришта и 400 динара за Музеј кинотеке.

Грађани ће бити ослобођени пореза на неодлазак у остале биоскопе пошто не постоје.

У осталим градовима Србије, грађани ће аутоматски добијати уплатнице за порез за културу јер, како је речено, неће бити времена ни довољно људства да се за сваки појединачни град утврди које су културне институције од важности.

Грађанима који не буду плаћали порез, на свака три месеца ће комунална полиција одузимати личну имовину, понајвише мобилне телефоне, гардеробу, ташне, компјутере и још оно нешто мало што им је остало. Планира се да акција одузимања имовине траје до краја 2015. године а сав приход остварен од ове акције ићи ће за обнову оронуле зграде Министарства, док ће део ићи самим министрима и њиховим помоћницима, део за штету од поплава, а делић за обнову Народног музеја и Музеја савремене уметности.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бе92, 14. 6. 2014)Categories: Вести као да су праве

Оставите коментар