Јулија Тимошенко: Време да се узме оружје и побију проклети Руси и њихов лидер

Украјинци морају да употребе оружје против Руса тако да чак ни спржена земља не остане тамо где је Русија, рекла је, како наводи сајт Раша тудеј, бивша премијерка Украјине Јулија Тимошенко у телефонском разговору који је процурио у јавност.

jt-snimak

“Спремна сам да узмем аутомат и да пуцам ‘кучкином сину’ у главу”, навела је Тимошенко у телефонском разговору са бившим замеником секретара Савета за националну безбедност Нестором Шуфриком који је објављен на Јутјубу.

Бивша премијерка Украјинe потврдила је на свом Твитер налогу аутентичност разговора, али демантовала део његовог садржаја, док је Шуфрик изјавио да се „разговор није догодио“.

На његову примедбу да је „шокиран“ резултатима референдума на Криму, Тимошенко је, како је пренео РТ, рекла да је „време да узму оружје и побију проклете Русе заједно са њиховим лидером“, а Шуфрик је потврдио да је спреман да са старијим сином иде да брани земљу.

Тимошенко је, користећи и псовке, рекла да “жали што не може да буде одмах тамо”, као и што није била на власти, јер “они сигурно не би узели Крим”.

Шуфрик се, у објављеном разговору, сагласио да до тога не би дошло да се Тимошенко питала, а затим констатовао да Украјина није располагала силом којом би одбранила Крим.

Шуфрик је затим упитао бившу украјинску премијерку шта учинити са осам милиона Руса у Украјини, који су “прогнаници”, а она је одговорила да их “треба убити нуклеарним оружјем”.

На примедбу Шуфрика да би требало предузети мере против оних који су прекршили закон, Тимошенко је одговорила: “Послаћемо их у Хаг”.

Бивша премијерка Украјинe је на Твитеру демантовала да је предложила да осам милиона Руса треба побити.

“Разговарали смо, али оно о осам милиона Руса је монтажа. Поздрав за ФСБ (Руска Федерална служба безбедности) и извините због псовки”, написала је Тимошенко.

(РТС, 24. 3. 2014)

Russia Today: Убијен украјински озлоглашени националиста Музичко

Озлоглашени лидер украјинских десничарских милитаната Михаил Музичко, такође познат као Сашко Били, наводно је убијен у западној Украјини где је координирао акције локалних група које припадају националистичком покрету Десни сектор.

Музичко је убијен у Равном у западној Украјини, према извештајима украјинских западних медија.

muzicko2

Посланик украјинске врховне Раде, Александар Дониј, био је међу првима који су писали о Билијевој смрти.

“Његов аутомобил су одсекла друга два аутомобила. Извучен је напоље и стављен у једно од тих возила. Затим је бачен на земљу с рукама на леђима везаних лисицама и (задобио) је два хица у срце “, написао је Дониј на Фејсбуку.

Неки сугеришу да је пуцњава уследила после туче у оближњем кафићу.

Музичко је сам раније рекао да верује да може бити убијен. У видео обраћању недавно постављеном на Јутјуб, рекао је да је руководство ”  Генералног тужилаштва и Министарства унутрашњих послова Украјине донело одлуку да ме или елиминише или ухвати и пребаци преко у Русију, да онда сву кривицу свали на руску обавештајну службу”.

muzicko-tvit

Твит: Превише извора у Украјини – укључујући локалне власти Ровна – потврђује Билијеву смрт

Човек је био познат по свом радикализму, нападима на локалне званичнике током пуча у Кијеву и одбијању да преда оружје након што је наметнута нова власт у Кијеву.

Истражни комитет Русије је покренуо кривични поступак против Александра Музичка почетком марта. Украјинац је оптужен за мучење и убиство најмање 20 заробљених руских војника док се борио уз чеченске терористе.

Под именом Сашко Били је учествовао у Првом чеченском рату 1994-1995, када је био на челу украјинских националиста који су се борили против руских трупа.

Александр Музичко је дошао под лупу руских власти после серије скандала у Украјини, када је радикални националистички лидер отишао на са дивљање против регионалних власти, малтретирао локалног тужиоца и претио локалним властима са АК-47.

Извор: РТ 

Превод:Александар Јовановић

(Срби на окуп, 25. 3. 2014)Categories: Вести над вестима

Оставите коментар