Борис Тадић: Излазим из ДС, очекујем да чланови поново постану Беба и Цане

tadic-napustio-dsИзлазим из ДС пошто је странка одлучила да изађе на изборе с људима који су јој донели епитет аферашке. Одлуку о томе да ли ћу учествовати на предстојећим изборима донећу убрзо – рекао је бивши председник Србије и почасни председник ДС Борис Тадић на конференцији за новинаре. 

Ова одлука, казао је, није против чланова ДС-а. Она је због њих.

– Убеђен сам да је Србији потребна нова Демократска странка која ће обезбедити трајни мир на простору Западног Балкана – казао је Тадић.

Образлажући одлуку, он је навео уверење да је ДС губила на популарности добрим делом због афера из времена Зорана Живковића.

– Позната је синтагма о жутим лоповима, о чему никаквог удела нисам имао, али сам плаћао политичку цену. Данас видим да ДС, њено ново руководство жели на ове изборе са тим људима, који су нас водили ка изборном цензусу. Једино што могу да очекујем јесте да активни чланови ДС поново постану Беба Поповић и Цане Суботић. Таква врста политике не води ДС у мисију због које је основана и због које сам јој приступио на самом почетку њеног живота – казао је Тадић.

Он је истакао да није формирао Демократски фронт нити било какву политичку инсиитуцију сличног револуционарног имена.

– Многи од актера који су помињани у вести са којима је требало да формирам тај фронт, нисам видео месецима, готово годину и по дана. То је сва истина – навео је Тадић.

Пре два дана се појавила информација да ће на мартовским изборима почасни председник ДС и некадашњи председник Србије Борис Тадић предводити широки демократски покрет чији назив би, бар када је реч о изборној листи, требало да буде „Демократски фронт”.

У Демократском фронту  требало би да се нађу странке ЛСВ Ненада Чанка, УРС Млађана Динкића и ЗЗС Душана Петровића.

Тадић: Наредних дана одлука да ли ћу наступити на изборима

Борис Тадић каже да ће наредних дана донети одлуку о томе да ли ће наступати на предстојећим парламентарним изборима.

– О томе шта ћу радити у будућности у Србији одлуку ћу донети наредних дана. Још одлуку о томе нисам донео, а да ли ћу наступати на овим изборима у било каквом политичком савезу, о томе ћу одлуку донети наредних дана –  рекао је Тадић на конференцији за новинаре.

Видимо се у другом филму

-Видимо се у неком другом филму – поручио је Тадић по завршетку обраћања новинарима, након којег није било омогућено постављање питања. Тадић је исту реченицу изговорио након изборног пораза у председничкој трци 2012.

(Блиц, 30. 1. 2014)Categories: Вести над вестима

1 reply

  1. Био лажов остао лажов.
    Било би најбоље да се пресели Јосиповићу и да му се извини што то није раније урадио.

Оставите коментар