Светислав Пушоњић: Нико никад није имао деце на бацање, ако буде требало – ићи ћемо ти и ја, твоји и моји вршњаци

Зашто у теби одмах ради зечије срце чим се нарогуши било који западни бирократа, у стилудај све што траже, јер немамо деце на бацање“?

Светислав Пушоњић (Извор: Лична архива)

Нема ужаснијег створа у универзуму од „патриоте“ који каже: „Нисам за признавање Косова, али оно је де факто изгубљено, а ми немамо деце на бацање“.

Немој се пренемагати, рођени, немој се крити иза деце (поготово што их у том смислу ништа не угрожава), буди поштен и реци: „Хоћу да уживам у чарима овог дивног света на врхунцу напретка, то ми је важније од свега, патка ме заболе за све што томе стоји на путу, па и за Косово“. Буди хладан или врућ, немој бити млак, ништа горе од тога! Чим се позиваш на отрцане аргументе значи да ЈЕСИ за признавање Косова, макар тога и не био свестан.

Као прво, ништа није изгубљено док ми то не признамо. Не би вршили толики притисак да то учинимо да је другачије. Нека се цела зграда дигне да те избаци из стана који си наследио од оца и мајке, нека им то и пође за руком, нека их у томе подржи и Општина и да им неки папир, све док не ставиш потпис да је стан било чији сем ТВОЈ, он остаје ТВОЈ до краја света и века, макар се никад не вратио у њега. А вратићеш се сигурно кад-тад, ти или неко твој после тебе, ако издржиш и не поклекнеш под притисцима. Вратили су Кинези Хонг Конг, вратили су Шпанци и Португалци Пиринејско полуострво протеравши са њега комплет арапију (Реконквиста у 15. веку), вратићемо и ми Косово (и не само Косово) ако данас издржимо и Западу кажемо „не“.

А као друго, зашто у теби одмах ради зечије срце чим се нарогуши било који западни бирократа, у стилу „дај све што траже, јер немамо деце на бацање“? Зашто одмах потежеш „децу“ као аргумент кад њих нико и не доводи у питање? Шта, НАТО ће нас тек тако бомбардовати ако одбијемо да признамо „независност Косова“, одмах ће послати наоружане трупе на Београд, Нови Сад, Ниш и друге српске градове? Куда те води таква филозофија и где ћеш стићи са њом? Мислиш ли да те свако „да“ Западу води било где сем у пропаст, и овоземаљску и вечну, и тебе и твоју децу? Мислиш ли да Запад неће доћи да ти их одузме под неким изговором, ако се не насилиш да му кажеш „не“? Да неће доћи да им уништава и тело и душу – прво са још већим бројем вакцина, друго „бирањем пола“ и LGBTIQ+ идеологијом?

Бранко Павловић: Слобода и крв

Уосталом, нико никад није имао деце на бацање. Немају их ни Американци, Енглези, Немци, па их ипак шаљу у Ирак, Авганистан и друге освајачке походе широм света (шаљу их и на Косово – у бази Бондстил се налази 10.000 њихове униформисане деце). Пошто ми никога не освајамо, већ само одбијамо да се одрекнемо онога што је одувек наше и што нам је силом отето, наш морални основ је неупоредиво јачи од њиховог. Ето, ако баш дође стани-пани кога се толико бојиш – неће ићи ничије дете, ићи ћемо ти и ја, ићи ће твоји и моји вршњаци, има нас хвала Богу још доста. Дакле, и то смо решили и убудуће не би требало да буде изговора.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Светислава Пушоњића)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

6 replies

 1. ,, Све има своје време.,, Сада би могли да правимо списак,, Добровољаца,, за опстанак наше Вере, Народа и Отачбине. Мене ставите одма, па када буде време да се делима брани живот, само јавите и све решено. П. С. Моји су ишли добровољно где су хтели а ја нисам ишао где нисам хтео. (да браним опстанак безбожног комунизма.)

  13
  5
 2. Tako je!
  И само тако! АМИН!

  31
  3
 3. Пре тридесетак година, кад се, оно, у невољи нађоше Ерби из Србске Крајине, из Србије избеже 320.000 “најкреативнијих” Срба. Данас, пошто је “креативност” у Србији врло узнапредовала, избегло би их десет пута више.

  6
  1
 4. Свето, упиши одмах тамо – Онорије Илирски, стари кадар – артиљерија

  13
  2
 5. Ма, у добровољце хоће и Света, хоће и Вазал Царски, хоће и Онорије Илирски, но питање је да ли хоће и народ. Народ, додуше, масовно хоће наше Свето Косово и Метохију у Србији, то показују све анкете. А онда дођу избори. Па тада народ нагрне на бирачка места и највећом већином гласа за еуРопске лидере и странке, што на власти, што у опозицији. Рекло би се да и они хоће да уживају “у чарима овог дивног света на врхунцу напретка, то им је важније од свега, патка их заболе за све што томе стоји на путу”! Још када се сви они сете како су прошли борци и команданти наше одбране од дивљачког НАТО агресора, заиста им није до тога да од следеће власти буду ловљени и хапшени по улицама и изручивани агресорском квази-суду.

  Петооктобарска катастрофа и даље даје своје отровне плодове. Њено погубно усмерење Србије у уцењивачки амбис евроинтеграција није се променило, без обзира на промене персоналних гарнитура на власти. Запечатили су будућност некада слободарске Србије. Њихови нови историчари ревизионисти (а то је мода по целој ЕУропи) хероје и борце за слободу назваше лудацима и злочинцима, а ноторне сараднике окупатора мудрацима и “српским мајкама”. Млађарију која побеже из отаџбине да будућност своју и своје деце тражи на Западу прогласисмо “најпаметнијим делом нације”!! И ко ће сада, ако “дође стани-пани” да се бори, па да и свој живот да за Србију? Колико се нас може окупити? Да ли бар половина оног и иначе малог броја протестаната на улицама? Тешко. Кување жабе је завршено, господо и другови. Свест је промењена. Променили су нам и традицију слободарства по којој смо се разликовали од околних народа. Сада нека нам је Бог у помоћи.

  12
  5
 6. Нисам Ти ја нека Јуначина мој,, Зеко,, али нисам ни баш толика будала да не видим Да Глобалисти пумпају све около против нас. Можда наше комшије нису за крвопролиће као ни ми али они се ту мало питају, скоро ништа. Када их гурну(као и увек) да нас кољу, неко их мора зауставити док се политичари договоре, док војска и полиција добију дозволу или наређење….. Пс. За ту,, прву помоћ,, није лоше имати спремне ветеране који нису расположени да им мењају пелене под старе дане и да умру у кревету…. 😊

  7
  3

Оставите коментар