Митрополит морфски Неофит: Нећу присуствовати устоличењу новог кипарског архиепископа, молићу се и за њега и за митр. Онуфрија

Радије ћу се у својој скромној келији молити колико за Његово блаженство Архиепископа кипарског толико и за Његово блаженство Митрополита кијевског и све Украјине г. Онуфрија, поручио кипарски митрополит

Митрополит Неофит Морфски (Фото: Фејсбук страница Манастира Јовање)

Обавештавамо све благочестиве хришћане Цркве Кипра да би Преосвећени митрополит морфски г. Неофит желео да присуствује свечаности устоличења Његовог блаженства Архиепископа кипарског г. Георгија, у недељу 8.1.2023, али ће радије остати у својој скромној келији у молитви, колико за Његово блаженство Архиепископа кипарског толико и за Његово блаженство Митрополита кијевског и све Украјине г. Онуфрија, који трпи искушења.

Митрополит морфски Неофит: Проблемима никад краја

Напомињемо онима који не знају, да је игуман Кијево-печерске лавре Митрополит вишгородски и чернобиљски г. Павле као и његово братство ових дана у нарочитим искушењима. Њима прети и прогони их војска хазарског председника Украјине г. Зеленског. Заправо, већ је заклан један православни свештеник канонске Цркве Кијева.

Као што конкретно наводи Митрополит Павле, кога смо поменули, од вечери 31. децембра 2022. канонској Украјинској Православној Цркви је забрањено да врши света богослужења у „горњој“ Лаври, у храму, у манастирској трпезарији и храму Успења Пресвете Богородице. То има за последицу да је угрожено функционисање славне Кијево-печерске лавре, која се више од хиљаду година креће својим светим историјским током.

Игуман Кијевско-печерске лавре: Украјинска власт је кренула на Христа

Пожелимо сви Његовом блаженству Архиепископу кипарском г. Георгију добро утврђење, просветљење са висине и укрепљење у његовим разнородним пастирским дужностима, као и помоћ Божју Православној Украјинској Цркви која је у великим и разноврсним мукама.

Седиште Митрополије морфске, Евриху, 6.1.2023.

С грчког превела: Валентина Аврамовић

Опрема: Стање ствари

(Митрополија морфска/Искра, 7. 1. 2023)

Погледајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар