Емануел Макрон: Потребан нам је јединствен свјетски поредак

У џунгли смо и имамо два све нервознија слона. Започну ли рат, направиће велики проблем остатку џунгле. Потребна је сарадња других животиња – тигрова, мајмуна и тако даље, изјавио председник Француске

Емануел Макрон на скупу АПЕК-а у Бангкоку 2022: „Потребан нам је јединствен свјетски поредак“ (Фото: Твитер)

(Самит њуз, 21. 11. 2022)

Говорећи на скупу АПЕК-а у Бангкоку, предсједник Француске Емануел Макрон позвао је на стварање јединственог свјетског поретка.

„У џунгли смо и имамо два све нервознија слона.

Постану ли веома нервозни и започну ли рат, направиће велики проблем остатку џунгле. Потребна је сарадња мноштва других животиња – тигрова, мајмуна и тако даље.

Јесте ли на страни САД или Кине? Јер, тренутно, све више људи прижељкује два поретка у свијету. То је огромна грешка, чак и за САД и Кину.

Потребан нам је јединствен свјетски поредак.“

Макронове ријечи извјесно ће збунити индустрију „факт чекера“, која и даље настоји на том да су тврдње о „Новом свјетском поретку“ или свјетској влади теорије завјере без икаквог основа.

Прошле седмице настао је урнебес кад је Гуглов Јутјуб „фактчековао“ снимак који је објавио The World Government Summit 2022, на ком водитељка дипломатском савјетнику предсједника Уједињених Арапских Емирата поставља питање: „Јесте ли спремни за нови свјетски поредак?“

Испод снимка је „фактчекерско“ поље о „Новом свјетском поретку“ с повезницом на чланак на Википедији у ком се каже да је „Нови свјетски поредак теорија завјере о тајном стварању тоталитарне свјетске владе“.

С енглеског посрбило: Стање ствари

Прочитајте јошCategories: Посрбљено

Tags: ,

7 replies

 1. Мајмуни? На кога је мислио? Ево, да замолимо господина Макрона, ако можемо ми Срби да будемо на пример бар врапци. А било би и у духу симбола престонице. На крају, боље да будемо врапци него пацови.(мада је у престоници све мање врабаца, недостају ми, нарочито њихова граја, или о екологији, али оној правој)

  14
 2. Nama treba jedna univezlana ludnica, da sve ovakve fanatike smestimo na jedno mesto, i stvarno spasimo planetu,

  25
 3. На сукоб два слона упозорава упозорава хијена !? Логично из перспективе једне хијене; кад се бију слонови, остале животиње се разбеже, па хијене нису у могућности да на кварно хватају и растржу друге животиње.
  Још нешто, о тзв „Теорији завере“ !
  Познате су нам многе теорије (Теорија релативитета, Теорија еволуције,… и сл). Свака од тих теорија има свог аутора (Ајнштајн, Дарвин,… и др). Молим „просветљене“ да ми кажу ко је аутор „Теорије завере“ и кад и на ком месту је та теорија изнесена пред стручну јавност и јавност уопште !?

  19
  1
 4. Председник Микрон: „Потребан нам је јединствен свјетски поредак“

  Можда му се жеља испуни кад се успостави јединствени сОвјетски поредак.

  Товаришч Микрон онда може добити бесплатни боравак на територији омиљене му тајге, северније од 65 степени географске ширине.

  20
 5. Милисав Аутор је онај коме је засметало оправдано довођење у сумњу човековог слетања на једини Земљин природни сателит(искрено, не верујем да било шта што је човек до данас створио, може да савлада земљину гравитацију и изађе у отворени космос, у орбиту да, али и не даље од тога) Још занимљивије је да ће вам исту, али и остале сумње, оспоравати и „аутор“ на Истоку. У томе(лажи) они једни другима „држе леђа“. Од истих“аутора“ долазе и приче о климатским променама, глобалном загревању, а у ствари, природним климатским циклусима планете, но, важно је да вас кроз наметање овог наратива путем својих глобалистичких медија принуде као државу на узимање кредита за куповину њихове технологије која ће „решити проблем загађења“, док плутајућа острва смећа у светском акваторију које је створило „кинеско економско чудо“, и неће баш помињати, јер је „чудо“ настало на његовим(„ауторовим“) парама и технологији. На крају, у освит „пландемије“, да би релативизовао аргументе“ теоретичара“, „аутор“ је пласирао причу о „равној плочи“, заправо једину свима провериву(хоризонт). Све претходно поменуто иде под специјални рат и псиоп као један од сегмената, а једини мотив је профит. Глобализација је сама по себи добра, али је као и модерне технологије злоупотребљена од (групе)“аутора“. Михалков се питао у чијем џепу је држава, ја одавно у чијем свет. У џепу „аутора“. После сваке „пландемије“, ма како се формално звала, проценат једних се смањивао, других растао, док су се континенти и потконтиненти беде и сиромаштва ширили.

  3
  3
 6. Лепо, чули смо мајмуна, а сад да чујемо и остале животиње редом.

 7. @ морава,
  Потпуно се слажем са Вама, земљаче. Желео бих само да допуним свој коментар:
  Ја добро знам ко је аутор термина „Теорија завере“, јер узгредбудиречено, не постоји никаква разрађена тзв „Теорија о заверама“.
  Након убиства Џона Кенедија 22.11.1963.г. у Даласу-Тексас, појавило се много доказа о завери унутар САД-а. Последично, настало је велико комешање у јавности. Дубока држава је одмах реаговала и уследио је период државног терора у виду масовних убистава, почевши са Ли Харви Освалдом и Џеком Рубијем, а завршиви се са око 300 убијених сведока и умешаних у атентат. У склопу завере, праве правцате завере, ЦИА је разрадила један нарочит метод за дисквалификацију сваког разумног човека који је сумњао у званичну верзију атентата на Џона Кенедија. Наиме, натерали су све тадашње медије и убацили у сва обраћања поткупљених политичара десетак кратких и ефектних поштапалица, од којих је једна: „Ти верујеш у теорију завере !“. Сличан метод је и код нас употребљен кад су „жути“ лансирали поштапалицу за дисквалификацију Коштунице: Необавешен, Мачкар и сл.
  Дакле, још једном, не постоји никаква „Теорија завере“ и свако ко користи тај термин је или много глуп или ради за газду (знамо за ког газду; истог оног што нас убеђује да је био на Месецу). Постоји само наметнути термин „Теорија завере“, који нема никакво покриће у социолошким истраживањима, а има конкретну сврху да збуњује народ и сакрива релне завере и терор.
  Поздрав

Оставите коментар