Жозеп Борељ: Београд и Приштина постигли договор о таблицама

Србија ће престати да издаје регистарске таблице са називима градова (тзв.) Косова, а Приштина ће обуставити даље радње у вези са пререгистрацијом возила, саопштио шеф европске дипломатије

Жозеп Борељ (Фото: Гети)

Шеф европске дипломатије Жозеп Борељ саопштио је да су главни преговарачи Београда и Приштине постигли договор.

„Имамо договор! Са великим задовољством могу да саопштим да су се главни преговарачи (тзв.) Косова и Србије, уз посредовање ЕУ, договорили о мерама да се избегне даља ескалација како би се у потпуности концентрисали на предлог за нормализацију својих односа“, написао је Борељ на Твитеру.

„Србија ће престати да издаје регистарске таблице са називима градова (тзв.) Косова, а (тзв.) Косово ће обуставити даље радње у вези са пререгистрацијом возила“, додао је Борељ и напоменуо да ће у наредним данима позвати обе стране на разговоре наредним корацима.

Остаје нејасно шта ће бити са аутомобилима регистрованим на српске таблице са КиМ када им регистрација истекне.

Борељ је, такође, остао (намерно?) недоречен и у вези са “предлогом за нормализацију односа“ који је споменуо – да ли је то фамозни француско-немачки предлог који званично није објављен? – а упада у очи и да ни речју није споменуто формирање Заједнице српских општина иако је то неиспуњена обавеза приштинских власти, и Европске уније као гаранта, из Првог бриселског споразума.

Опрема: Стање ствари

(РТ Балкан, 23. 11. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Аца Ликвидатор… Јосип Радник би се поносио њиме.Него да видимо шта ће она тзв. патриотска и интелектуална силесија.Пропаде Проглас интелектуалаца, зв. бритке националистичке сабље(ха,ха,ха). А сада нека се спреми Русија, тј. иду јој санкције.Брзо још један проглас, па шта кошта, нека кошта.

    4
    4
  2. Е, када је Борељ срећан , срце ми је на месту и знам да се десила права ствар. Хахаха . Лукав је његов усрећитељ , по ко зна који пут противуставно доноси сам одлуке и онда потура неке јаднике да оду и све испотписују . Ацо Србине да те није , требало би те измислити .

Оставите коментар