Џозеф Бајден: Спрема се нови светски поредак и ми морамо да га водимо

Много људи је умрло, а сад је време када се ствари мењају. Спрема се нови светски поредак и ми морамо да га водимо, ми морамо да ујединимо остале слободне земље у том процесу, истакао амерички председник

Џозеф Бајден (Извор: iFam News – Србија)

Амерички председник Џо Бајден зачудио је многе изјавом да ће „нови светски поредак” ускоро бити успостављен и да је на Сједињеним Државама да га воде.

Током говора у понедељак Џо Бајден је тврдио да се свет налази на „прекретници” која се „догађа сваке три или четири генерације” и да је на САД да одреде исход.

„Као што ми је једно од највиших војних лица рекло пре неки дан на безбедносном састанку, 60 милиона људи је умрло између 1900. и 1946. године, и од тада смо успоставили либерални светски поредак, што се није десило дуго времена”, рекао је Бајден.

„Много људи је умрло, а сад је време када се ствари мењају. Спрема се нови светски поредак и ми морамо да га водимо, ми морамо да ујединимо остале слободне земље у том процесу”, истакао је он.

Бајденов коментар наишао је на чуђење и у САД и широм света, а резултирао је тиме да је „нови светски поредак” у понедељак постао један од најтраженијих појмова на Твитеру. Термин „нови светски поредак” се историјски користио за означавање ере великих глобалних промена и користили су га политичари као што су бивши амерички председник Џорџ Буш, бивши амерички државни секретар Хенри Кисинџер и бивши премијер Велике Британије Тони Блер.

Деценијама је, међутим, ова фраза такође била предмет велике теорије завере која наводи тајну, елитистичку заверу за формирање репресивне глобалне владе. Политичари и владини званичници раније су били критиковани због употребе термина – примера ради недавно др Кери Чант, главна здравствена званичница аустралијске државе Нови Јужни Велс.

Посматраћемо како изгледа праћење контаката у новом светском поретку“, рекла је Чантова током септембарске конференције за штампу о мерама против корона вируса, што је довело до тога да термин постане тренд на друштвеним медијима. Новинари и други корисници друштвених медија критиковали су Чантову због употребе тог термина, а бивши новинар Крис Уркхарт написао је да би „владиним званичницима било добро да избегавају фразе попут ‘нови светски поредак’ када говоре на конференцијама за штампу о огромним ограничењима људских слобода”.

Опрема: Стање ствари

(Мондо, 22. 3. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

 1. Ko mi.
  Ko smo mi.
  Zaboravio sam.
  A da.
  Šta sam ono rekao.
  Da, da, pa da.
  BIK koji SEDI je moj PRIJATELJ.
  On je mrtav, a ja ŽIV a mrtav.
  Ja sam VOĐA oslobođenog SVETA od PAMETI.
  Da jeo sam puno hamburgera i pomfrita a bogami i popio sam mnogo COca COle, bez ŠEĆERA, i gledao
  mnogo filmova iz produkcije Holivud, tojest
  Bull shitt production.
  Da ja sam Dementan.
  Ja LUPAM gluposti.
  Imam sreću da me SVI stalno vole.
  Ogledalce, ogledalce KO JE NAJDEMENTNIJI na CVETU, izvinite na SVETU.

  DŽO, uspavani Đokica.

  Lepo spavaj.
  La, La, La, La, La, La, La.
  Zauvek.

  11
  1

Оставите коментар