Нови Јужни Велс: Нови предлог за спречавање ширења короне – не причајте ни са ким!

Након што је  потврђено 78 нових случајева заражених короном и један смртни исход, шефица здравства изјавила да би Аустралијанци требало да се уздрже од разговора, чак и ако носе маске и ако су вакцинисани

Празне улице Сиднеја (Фото: Ројтерс)

Нови Јужни Велс бори се са најгорим таласом ковида ове године, а шефица здравства те најнасељеније аустралијске државе, Кери Чант, саветовала је суграђанима да не причају једни са другима како би се спречило ширење вируса.

Након што је у уторак потврђено 78 нових случајева заражених короном и један смртни исход, Кери Чант је изјавила да би Аустралијанци требало да се уздрже од разговора, чак и ако носе маске и ако су вакцинисани.

„Иако је конверзација у људској природи, нажалост, сада није време за то“, рекла је она новинарима.

„Чак и ако видите комшију у шопинг центру….не започињите разговор. Сада је време да се интеракција са другима сведе на минимум“, сматра Кери Чант.

Она је додала да маске не пружају тоталну заштиту и да би људи морали да воде рачуна да не дођу у контакт са неким ко представља ризик.

Такође, позвала је становнике и да се уздрже од посета пријатељима и члановима фамилије, преноси РТ.

„Морамо узети у обзир да сваки пут када изађемо из куће, неко са ким дођемо у контакт би могао да пренесе вирус“, казала је Кери Чант.

Ови савети, међутим, наишли су на оштре критике корисника друштвених мрежа, уз оцене да су „нечувени“ и да осликавају „очај владиних званичника“.

Иначе, од почетка пандемије Аустралија је уз помоћ строгих мера забележила нешто изнад 32.000 случајева, а умрло је 915 пацијената.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 21. 7. 2021)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар