Vesna Pešić: Kosovo završena priča, kako će putinovske partije da ga vrate?

Ne znam da li je bio još neki proglas ranije… Ali oni su svi jako dobro poznati javnosti, svi su nacionalisti, Bećković, Ković, Časlav Ocić… Ja ne znam šta je njihov plan s Kosovom, šta mogu da urade za to Kosovo,  upitala Pešić

Vesna Pešić (Izvor: N1)

„Što se mene tiče, Kosovo je jedna završena priča, mi samo gubimo vreme“, izjavila je u emisiji Newsnights na N1 sociološkinja Vesna Pešić. Najava lidere SNS Aleksandar Vučića o formiranju „srpskog bloka“ je, prema Pešić, dosta nejasna ideja. „Da li on hoće da stane u centar pa da kaže – levo su zeleni, proevropski, a s druge strane desničari, a on će eto biti između njih“, ocenila je.

Sve su čvršće veze parlamentarne opozicije desne političke ideologije. Neretko, pridruže im se i akademici i profesori slične orijentacije. Ovog puta, tačka sastajanja je Proglas o odbrani Kosova.

Декларација о реинтеграцији Косова и Метохије у уставно-правни поредак Србије

„Ne znam da li je bio još neki proglas ranije… Ali oni su svi jako dobro poznati javnosti, svi su nacionalisti, Bećković, Ković, Časlav Ocić… Ja ne znam šta je njihov plan s Kosovom, kako će da brane Kosovo, šta mogu da urade za to Kosovo“, upitala je Pešić.

Kako je rekla, pokret Dveri su „poznati po toj temi“.

„Oni su putinovske partije, zastupaju porodične vrednosti i žele da ‘vrate Kosovo’. Kako će oni vratiti Kosovo, moraju da naprave oružane trupe. Reintegracija Kosova je potpuno nerealna“, naglasila je.

Što se nje tiče, kaže, Kosovo je završena priča.

„Mi samo gubimo vreme“, dodala je.

Komentarišući formiranje „srpskog bloka“, Pešić kaže da to nije „pristojna Srbija“, kakvu je najavio Vučić.

„Ako je to ta pristojna Srbija, on koji je sam nepristojan… Mi nemamo više nijednu instituciju, nama su dva meseca trajali izbori, pa se pravila pauza, pa su verifikovani mandati, pa će da se napravi vlada u avgustu, septembru, oktobru, pa mi sad nemamo ni vladu“, kazala je.

Ali, Vučiću, kaže, „nijedna institucija nije ni potrebna“. „Ni sud, ni tužilaštvo, ne treba mu ni vlada“, izjavila je Pešić.

Наслов, скраћивање и опрема: Стање ствари

(N1, 4. 10. 2022)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , ,

7 replies

 1. Соци…
  …Олошкиња

  34
  1
 2. Обзиром на чињеницу колико овај проглас смета свима, и опозицији и позицији, јасно је да је погодио у сам центар!

  40
  2
 3. Весна, ти си завршена прича. Мада си увек и била тужна другосрбијанска и аутошовинистичка прича.

  36
  1
 4. ,, Нека вам буде по вери вашој.,, говори Господ. Свети Теофан говори,, Који не верује већ је осуђен, јер је заволео лаж у срцу своме.,, ПС. Нешто мислим јесу ли Срби смели да оставе своју Веру и послушност Цркви и поверују,, Курти и Мурти,,? Скупо смо то плаћали.

  18
  1
 5. Ратом госпоџа рато.Како смо га изгубили тако ћемо га и наћи.

  22
  1
 6. Што нас онда газе да га признамо – кад је већ завршена прича?
  И никад у историји ниједна прича није била завршена.

 7. А ти си онај ноћни , гадни, што нестане чим се отвори прозор.

  5
  1

Оставите коментар