Реакције на „Проглас за окупљање у одбрани КиМ: „Једино гори од издајника су они који оптужују друге за издаје које су сами починили“

Чланови СНС-а, директор канцеларије за КиМ Петар Петковић, министар унутрашњих послова Александар Вулин, копредседница Странке модерне Србија Татјана Мацура, реаговали су на Проглас за одбрану Косова

Извор: Стање ствари

Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије објавили Јеремић, лидер Двери Бошко Обрадовић и други, а у коме траже да се мора инсистирати на пуној реинтеграцији Косова и Метохије у уставно-правни поредак Србије.

Петар Петковић о Прогласу

Члан Председништва СНС Петар Петковић оценио је да су по ко зна који пут Вук Јеремић и остатак српске опозиције неодговорно, популистички и пре свега штеточински иступили, зарад стицања јефтиних политичких поена и спремни да туђу децу шаљу у рат, саопштио је СНС.

– У низу штеточинских и антисрпских потеза који је у својој каријери повукао Вук Јеремић, најновије звецкање оружјем и позивање на проливање туђе крви издваја се као недвосмислен показатељ да српска опозиција нити може нити жели да се издигне изнад интереса дневне политике зарад интереса нашег народа на КиМ – рекао је Петковић.

Према његовим речима, можда ће таквим наступом убрати неки јефтин политички поен, али Срби на Косову и Метохији, истиче, превише добро знају која је цена мира и колико су их пута Јеремић и њему слични оставили на цедилу, као што сведоче и томе да је његово штетно питање пред Међународним судом правде којим је на тацни предао такозвану косовску независност, данас аргумент којим се против Србије служе многи у свету.

Представљен Проглас за окупљање у одбрани Косова и Метохије

– Управо је то позадина и поента некакве идеје о реинтеграцији Косова и Метохије, а чији је Јеремић експонент. Такозвана мирна реинтеграција наше јужне покрајине, како је назива Јеремић, нити постоји, нити је могућа, већ подразумева отворени сукоб са читавим светом и то сви итекако добро знају – рекао је Петковић.

Петковић је позвао Јеремића да престане да обмањује јавност и да отворено каже да то за шта се залаже није чин патриотизма, него директан позив на сукобе и рат.

– Само што Јеремића, као и остале потписнике опозиције, нема ни на Јарињу, ни на Брњаку, ни јужно од Ибра, него би рат за Косово и Метохију да воде из срца Београда или врачарских кафића. За разлику од њих Срби на Косову и Метохији желе мир, а не ратове у које би готово свакодневно да их увуче Аљбин Курти, а сада и Вук Јеремић са делом српске опозиције, што само показује да по ко зна који пут раде заједничким снагама против интереса српског народа на КиМ – закључио је Петковић.

Александар Вулин о Прогласу

– Једино гори од издајника су они који оптужују друге за издаје које су сами починили. Јеремић, Обрадовић и Јовановић нису осетили потребу да 2004. године захтевају од Тадића и Коштунице да дигну војску и пошаљу је на Косово у одбрану нашег народа кога два дана убијају, протерују и пале.

Декларација о реинтеграцији Косова и Метохије у уставно-правни поредак Србије

Ни 2008. године нису послали војску да зауставе насилно отцепљење, већ им се сва акција завршила на краткотрајном протеривању амбасадора Црне Горе, амбасадори Америке, Британије или Немачке нису морали да напуштају Србију пред таквим јунацима“, изјавио је министар унутрашњих послова и председник Покрета социјалиста Александар Вулин реагујући на Проглас који су објавили  Народна странка Двери, Заветници и коалиција НАДА.

Мацура о Прогласу

Копредседница Странке модерне Србија Татјана Мацура коментарисала је данашњу конференцију за новинаре Вука Јеремића и његових сарадника, одржану у Медија центру Србије.

„Одбрана Косова, Врачар Historical.

– број оних који умеју да расклопе пушку: 1

– број оних који се вадио на „равне табане“ или служио војску у библиотеци: 6-7

– број жена: 0“

написала је Мацура у твиту.

Реакције чланова СНС

Наслов и опрема: Стање ствари

(Вечерње новости, 4. 10. 2022)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

3 replies

 1. Ха, ха, ха! Настала граја у СНС зверињаку.
  Шта је било? Зорт, полтрончине и увлакачи који сте зајашили народу на грбачу захваљујући купљеним гласовима за колица шодера од најпримитивнијих слојева друштва. Извлаче вас са дна каце, неопране, смрдљиве, у ритама, враћате се у свили и кадифи, зализани лакирани, са напумпаним уснама, грудима и задњицама. И личним бизнис-пројектима који продају маглу и ваздух. Ви сте ти који нам браните Косово!?

  20
  1
 2. Граја папагаја. Једну просту мисао нѣсу у стању да склопе сопственим рѣчима, па испада као да су је прѣписивали једни од других. Па још све срозавају на свој политикантски ниво упирањем прста у политичке противнике, који су Проглас само подржали, једва и помињући његове праве ауторе.

  А шта је врлим бранитељима лика и дѣла свог прѣдсѣдника у самом тексту Прогласа спорно – ако им је заједно са њим заиста стало до Косова и тог народа долѣ? Можда имају нѣки свој, генијални план одбране Косова који би се могао остварити отуђивањем територије, признавањем нѣзависности итсл?

  13
 3. Изгледа да је фрка у СНС мало већа него што нам се чини. Овакве реакције говоре да је неко укапирао да је стадион на коме ће се некима огрезлим и издају и корупцију стезати свилено гајтанче **** **** **** **** **** **** ***
  Када се копрцање освилењеног смири маса жељна ритуалне жртве за беду у којој се налазе урлаће „Следећи!“.
  Ужасне асоцијације за ликове на власти. одмах осете свилу на грлу.

Оставите коментар